Начало Новини Актуално Джаз на живо в Стара Загора

Джаз на живо в Стара Загора

Актуално

Live Zara Jazz или концертите Джаз на живо възраждат стари традиции в Стара Загора с новата вълна джазмени. Организаторът на тези прояви, които стават в Регионалната библиотека Захарий Княжески, е актьорът от Драматичния театър и водещ в Дарик радио Димитър Живков. Поредната среща с джаз меломаните в града ще се състои на 7 септември от 20 часа.

Стара Загора

Този път ще гостува един от най-добрите джаз китаристи у нас - Шибил Бенев, изключително ерудиран музикант, сравняван от познавачите със светила като Джо Пас и Джон Скофийлд. В концерта се включва отново тромпетистът Венцислав Благоев. На фестивала Пловдивски джаз вечери през октомври му предстои да свири с един от съвременните световни майстори на тромпета - Ренди Брекър, информира вестник Национална бизнес поща.
Барабанистът Димитър Димитров в квартета е професионалист, бил е преподавател в Нов български университет и е свирил в биг-бенда на БНР. На контрабаса е най-младият музикант в групата Александър Леков. За познавачите в програмата са включени автори като Харълд Арлен, Ървинг Кейхъл, Сами фейн, Джони Мендъл и др.

Още новини