Начало Новини Актуално Дисквалифицираха старозагорец на финала на конкурс за плакат

Дисквалифицираха старозагорец на финала на конкурс за плакат

Актуално

Преди броени дни вестник Старозагорски новини ви информира, че младият старозагорски художник Павел Димов е на първо място в класацията на он-лайн конкурса за млади хора от цяла Европа Safer roads in Europe. Yes we care! (По-безопасни пътища в Европа. Защото ни пука!).

Tой се организира от MOVE - Генералната дирекция Мобилност и транспорт на Европейската комисия, и касае създаване на плакат, който да достигне до съзнанието на младите европейски шофьори, карайки ги да мислят за безопасността на движението по пътищата.
Страницата за гласуване е www.youngartists4roadsafety.eu. Старозагорците, които вече са я отворили, за да подкрепят съгражданина си, с разочарование установиха, че той е дисквалифициран. Коментарът на Павел Димов за нашата медия беше: Три дни преди крайния за гласуване ден - 18 ноември, организаторите ми се обадиха, за да ми кажат, че според тях вотът е бил манипулиран. Доводите им са, че последните дни той се бил вдигнал много рязко. Но би следвало тази да е логиката и за другите финалисти с приблизително толкова точки... Няма да изпадам в полемики, продължавам напред и се надявам другата българка да успее, още повече, че е почти землячка - от Казанлък...
Припoмняме, че 21-годишната казанлъчанка Йоана Станева също е сред финалистите. Нейният плакат след елиминацията на Димов вече се нарежда на четвърто място в класацията. Победителят в конкурса ще получи 2000 евро и ще бъде поканен в Брюксел на церемония по награждаването, която ще се проведе в Европейския младежки форум за пътна безопасност на 24 ноември. Двамата подгласници ще спечелят по 1000 евро всеки, а печелившият дизайн ще бъде използван за подобни кампании във всички 27 държави - членки на Европейския съюз.

Още новини