Начало Новини Актуално Дискусия Фондът за справедлив преход и българските въглищни региони

Дискусия Фондът за справедлив преход и българските въглищни региони

Актуално
На 25 юни 2021 г., петък, от 13.00 ч. бюрото за връзка на Европейския парламент в България съвместно с Център Европа Директно Стара Загора организират събитието, което ще се проведе с ограничен брой участници на живо в Стара Загора и ще бъде излъчвано пряко онлайн в платформата Zoom и на Фейсбук страницата на Бюрото на ЕП в България.
 
По време на форума ще бъдат представени подробности за начина, по който ще функционира Фондът за справедлив преход и потенциалното му отражение върху българските въглищни региони. Основните теми на дискусията ще бъдат насочени към мерките, които предвижда Регламентът за Фонда за справедлив преход, типа инвестиции и структурни промени, които трябва да бъдат предприети от страна на държавите и регионите, за да облекчат прехода към зелена икономика и аспектите от Регламента, по които все още не е постигнато съгласие, съобщиха от Бюрото за връзка в България на Европейския парламент.

Събитието ще започне с панелна дискусия с участието на Манолис Кефалоянис (ЕНП, Гърция), член на Европейския парламент и докладчик по Регламента за Фонда за справедлив преход, Цветелина Пенкова (С&Д), член на Европейския парламент и на Комисията по регионално развитие, Елоди Дюран, програмен ръководител, отдел Е3, ГД Регионална и селищна политика на Европейската комисия и Костадин Сирлещов, управляващ партньор в CMS София и ръководител отдел Енергия и климатични промени за Централна и Източна Европа.

Панелната дискусия ще бъде последвана от разговор с публиката, а модератор на събитието ще бъде д-р Румяна Грозева, изпълнителен директор на Агенцията за регионално икономическо развитие в Стара Загора.

Участниците ще могат задават въпроси на живо, чрез коментари към излъчването във Фейсбук и през чата на платформата Zoom.

Регистрация за участие в онлайн дискусията може да бъде направена тук.

 

Документи за сваляне

Още новини