Начало Новини Актуално Дискусионна кръгла маса на тема Въглищата и Зеленият преход - новите реалности и предизвикателствата за България

Дискусионна кръгла маса на тема Въглищата и Зеленият преход - новите реалности и предизвикателствата за България

Актуално

Дискусионна кръгла маса на тема Въглищата и Зеленият преход - новите реалности и предизвикателствата за България ще се проведе в Стара Загора на 16 февруари 2023 г.

Организатор:

Институт за енергиен мениджмънт

Дата:

16-02-2023

Място:

гр. Стара Загора, хотел ВЕРЕЯ

Час:

от 10:00 до 13.30 часа

Достъп:

Свободен, предварителна регистрация

ЗАЩО ОРГАНИЗИРАМЕ КРЪГЛАТА МАСА

В контекста на наложената политическа нестабилност в страната и реалностите на европейско, регионално и национално ниво е необходим нов поглед по посочената тема с ясна и добре обоснована национална позиция, която да бъде и ефективно отстоявана пред европейските институции. Икономическите, енергийните и социалните аргументи за това са много и непрекъснато се увеличават. Възложеното предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост и предстоящата до средата на 2023 г. ревизия на Интегрирания план Енергетика и климат също очертават острата необходимост от актуален експертен поглед върху темата за въглищата и тяхната роля за националната енергийна сигурност и икономическа стабилност. Тази необходимост се подсилва и от все още неуточнените официални позиции по редица въпроси, свързани с енергийното и икономическо развитие на България - напр. такива, свързани с одобрената неотдавна от правителството визия за развитие на електроенергийния сектор, по все още неуточнените териториални планове за справедлив преход и др.

УЧАСТНИЦИ

Институтът за енергиен мениджмънт кани за участие в Кръглата маса широк кръг лица - държавни институции, местната власт, НПО, синдикати, бизнес, експерти и др. Събитието ще бъде открито и за медиите.

ПОДХОД

Кръглата маса е изцяло дискусионно ориентирана - предвиждат се съвсем кратки встъпителни изказвания, които само да очертаят рамките на дискусията, след което думата ще имат участниците - основната цел, която си поставяме, е да бъдат чути и обобщени техните актуални виждания по темата. Впоследствие, тази обобщена информация ще бъде представена спешно в писмен вид както на изпълнителната власт, така и на очакваното 49-то Народно събрание, а също и на други компетентни институции. Тя ще бъде направена и публично достояние чрез интернет.

РЕГИСТРАЦИЯ И ОРГАНИЗАЦИОННИ ВЪПРОСИ

Участието в събитието е безплатно, но с оглед по-добрата организация очакваме регистрация.

МОЛЯ ДА ПОТВЪРДИТЕ ВАШЕТО УЧАСТИЕ НА E-АДРЕС emi@emi-bg.com В СРОК ДО 10.02.2023 Г.

Събитието е само на български език.

За оперативни въпроси моля да ни пишете на emi@emi-bg.com или на vesela.katreva@emi-bg.com .

Още новини