Начало Новини Актуално Дисциплинарно уволниха директора на Спортното училище

Дисциплинарно уволниха директора на Спортното училище

Актуално

На 3 май 2012 г. със заповед за дисциплинарно наказание - уволнение, директорът на Спортно училище Тодор Каблешков Ваня Петкова е освободена от длъжност. До назначаване на временно изпълняващ длъжността училището ще се ръководи от помощник-директора Пенка Иванова.

В мотивите за дисциплинарното уволнение на Петкова са посочени нарушения на нормативните актове и документи според Кодекса на труда.

В жалба до министъра на образованието, младежта и науката, до Регионалния инспекторат по образование и кмета на Община Стара Загора учители-синдикалисти заявиха своето несъгласие със стила и метода на работа на Ваня Петкова. Пред вестник Старозагорски новини лидерката на КТ Подкрепа Динка Нецова заяви, че в училището няма правила за организация на работната заплата, съществуват нарушения в договореностите по Колективно-трудовия договор, раздаване на тайни награди и пр. Сред греховете на директорката са правени ремонти, за които не е представена количествено-стойностна сметка за вложените материали, не са обявявани обществени поръчки, назначавани са неквалифицирани преподаватели, необосновано са завишавани заплати и т.н.
За медията ни г-жа Петкова заяви, че ще обжалва решението на Регионалния инспекторат и ще си търси правата по съдебен път.

Още новини