Начало Новини Актуално Директорът на Инспекцията по труда Камен Маринов е освободен срещу гаранция от 10 000 лева

Директорът на Инспекцията по труда Камен Маринов е освободен срещу гаранция от 10 000 лева

Актуално

Камен Маринов парична гаранция 10 000 леваКамен Маринов, директорът на Областната инспекция по труда в Стара Загора, който беше задържан за 24 часа, е освободен срещу парична гаранция в размер на 10 000 лева. Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 283 от Наказателния кодекс за длъжностно престъпление и по чл. 253 от НК за пране на пари, съобщиха от Окръжна прокуратура - Стара Загора.

Както вече Икономически портал на регион Стара Загора съобщи, 36-годишният Камен Маринов беше арестуван от служители на сектор Борба с организираната престъпност в Стара Загора на 26 февруари. Независимо, че е държавен служител той разполага с фирма по трудова медицина, която е сключила договори с над 70 дружества за задължителни прегледи на персонала. При претърсването в дома му са открити маркови златни часовници. Иззети са и документи, които имат отношение към извършените от него престъпления по служба.

Камен Маринов беше кандидат за депутат от БСП на последните парламентарни избори. Той е назначен на поста директор на Инспекцията по труда от социалния министър по време на тройната коалиция Емилия Масларова. По-късно стана свидетел по делото срещу нея заради скандалната скъпоструваща сграда на социалното министерство в Стара Загора. Камен Маринов подаде сигнал, че въпросната сграда малко след откриването е прокапала в резултат на валежи. Заради жалбата той заяви, пред съда, че е бил заплашван от единия от обвиняемите по делото Масларова - Венцислав Драганов.

Още новини