Начало Новини Актуално Димитър Алексиев стана управляващ директор на Хайнекен за Централна Европа

Димитър Алексиев стана управляващ директор на Хайнекен за Централна Европа

Актуално

Димитър Алексиев управляващ директор Хайнекен Централна ЕвропаДимитър Алексиев, бивш ръководител на Загорка АД - Стара Загора, който до момента заемаше длъжността изпълнителен директор за Хайнекен Русия, поема поста на управляващ директор за Централна Европа от 1 април 2013 г.

В новата си роля той ще отговаря за осъществяването на стратегията на Хайнекен да печели в Централна Европа и ще гарантира постигането на резултати на базата на ползотворно сътрудничество между функциите финанси, маркетинг и закупуване. Регионът обхваща държавите България, Македония, Сърбия, Хърватска, Чехия, Словакия, Унгария, Беларус и експорта на Хайнекен за Централна и Източна Европа.

Димитър Алексиев коментира новото предизвикателство така: За мен е огромно признание и предизвикателство да оглавя бизнеса на Хайнекен в Централна Европа в една сравнително сложна икономическа обстановка и изключително остра конкурентна среда, съобщиха от пресцентъра на Загорка АД.

В новата си роля Алексиев встъпва със 18-годишния си богат опит в Хайнекен. Той започва кариерата си в рамките на корпорацията, като през 1994 г. управлява процеса по придобиването на пивоварна Загорка от съвместното предприятие между Хайнекен И CCHBC в България. През 1995 г. е назначен за Изпълнителен директор на Загорка АД. По време на 10-годишния си стаж, Димитър и екипът му успешно развиват бизнеса и превръщат Загорка от компания на 2-о място, много зад тогавашния лидер, в безспорен победител.

През 2005 г. Димитър Алексиев е назначен за изпълнителен директор на Хайнекен Словакия – бизнес, който съчетава производството на бира и малц в най-голямата и модерна фабрика за малц в Централна Европа. Под неговото ръководство, бизнесът се разраства във всички ключови  измерения: обем, пазарен дял, продажби и печалба. В резултат, Хайнекен Словакия бива наградена през 2007 г. със специално Бизнес отличие на Хайнекен за региона за високите бизнес постижения.

През 2008 г. Алексиев е назначен за Изпълнителен директор на Хайнекен Русия. Оттогава той успешно дефинира печелившата стратегия за Русия. Заедно със своя екип той успява да постигне пълен обрат по отношение на финансовото представяне на компанията и нейния пазарен дял.

Още новини