Начало Новини Актуално ДФЗ: Договори за над 1.2 млн. лв. са сключени по програмата за пчеларство

ДФЗ: Договори за над 1.2 млн. лв. са сключени по програмата за пчеларство

Актуално

До момента по Националната програма по пчеларство за 2010 г. от Държавен фонд Земеделие - Разплащателна агенция са сключени 483 договора за финансово подпомагане на стойност близо 1.247 млн. лв. На 31 март 2010 г. приключи последният прием на заявления за подпомагане по програмата за финансовата 2010 г. Продължава обработката на останалите приети заявления и изготвяне на проекто- договори за получаване на безвъзмездна финансова помощ от кандидатите.

В областните дирекции на ДФ Земеделие - Разплащателна агенция са подадени общо 754 заявления за подпомагане, които ангажират близо 95% от целия бюджет на програмата за 2010 г. в размер на 2 290 000 лв., предаде econ.bg.
От ДФЗ припомнят, че с решение на Управителния съвет на ДФЗ от 25 март 2010 г. беше преразпределен финансовият ресурс между мерките на програмата, с цел неговото оптимално усвояване. По този начин ще бъдат подпомогнати всички отговарящи на критериите за финансиране по програмата кандидати, подали заявления по мярка D Подкрепа за подновяване на пчелните кошери, сектор 1 Подкрепа за закупуване на нови кошери и сектор 2 Подкрепа за закупуване на пакети пчели и отводки до преустановяване на приема.
Кандидатите, които вече имат сключени договори за получаване на безвъзмездна финансова помощ по програмата, могат да подават заявления за изплащане на субсидията в срок до 31 август 2010 г., след като изпълнят инвестициите си. Заявките за плащане се приемат в отдел РРА-РА на областните дирекции на ДФЗ в следните градове:  София (за София-град, София-област и Перник); Варна (за Варна, Добрич и Шумен); Разград (за Разград, Русе и Силистра); Велико Търново (за Велико Търново, Търговище и Габрово);  Монтана (за Монтана и Видин); Плевен (за Плевен, Ловеч, Враца); Благоевград (за Благоевград и Кюстендил); Пловдив (за Пловдив и Пазарджик);  Хасково (за Хасково и Стара Загора); Кърджали (за Кърджали и Смолян);  Ямбол (за Ямбол, Сливен и Бургас).
Допълнителна информация за условията за получаване на финансова помощ от пчеларите може да бъде намерена в Инструкцията за кандидатстване към програмата на сайта на ДФ Земеделие - http://www.dfz.bg/assets/929/02-Instrukcia_za_kandidatstvane_priem2010_-DFZsite.doc.

 

Още новини