Начало Новини Актуално Дезинфекцират съоръжения и превозни средства от обществения транспорт в Стара Загора

Дезинфекцират съоръжения и превозни средства от обществения транспорт в Стара Загора

Актуално

обществен транспортЗасилена ежедневна дезинфекция предприемат общинското дружество Автобусни и тролейбусни превози и Зара Бус ООД, извършващи обществен превоз на пътници на територията на община Стара Загора. Превантивните действия са по разпореждане на кмета Живко Тодоров. Както превозните средства, така и клиентските пространства на Автогарата и пунктовете за продажба на билети в града ще бъдат дезинфекцирани, според изискванията и предписанията на Регионалната здравна инспекция. Създадена е необходимата организация в дружествата за осигуряване на лични предпазни средства за служителите - като маски за еднократна употреба, дезинфектанти за ръце и предпазни очила.

С биоцидни препарати, разрешени от Министерството на здравеопазването, имащи действие 12 часа, се извършва дезинфекция на повърхностите, с които най-често гражданите имат досег в транспортните средства - седалки, дръжки на врати, прегради и парапети.

Засилените мерки са по повод регистрираните случаи на COVID-19 на територията на България и повишаване на сигурността на гражданите в обществения транспорт. Контролът по изпълнение на инструкциите на РЗИ - Стара Загора и на заповедите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, и на кмета на Общината Живко Тодоров, както и отговорността за тяхното спазване са възложени на управителите на общинското дружество Автобусни и тролейбусни превози и на Зара Бус ООД.

Още новини