Начало Новини Актуално Детското утро-Музикални вълшебства в Операта

Детското утро-Музикални вълшебства в Операта

Актуално
opera szВ събота /9 май и Ден на Европа/ с начален час 10,30 ч. новият проект на Държавна опера-Стара Загора – Детското утро Музикални вълшебства в Операта започва във фоайето на Операта. Новата тема в това издание са ударните инструменти. Ще разкаже за тях Мирена Митрева- артист-оркестрант в Държавна опера-Стара Загора и водач на групата ударни инструменти. Всички малки зрители ще могат да разгледат и да пробват разнообразните инструменти,които красивият и талантлив музикант Мирена Митрева ще подреди и ще покаже. Ударните инструменти са най-естествените и първични инструменти, които човекът познава, и затова са първите инструменти в музикалната история.
Ударните инструменти остават за дълго в групата на фолклорните инструменти. Композитори като Йозеф Хайдн, наричан баща на симфонията дават начало на оркестровата музика. По негово време основните ударни инструменти, които се използвали, били тимпаните. Сега ударните музикални инструменти са много групи и много видове в тях – не са само барабани и тимпани, а са още и чинели, ксилофон, маримба, камбани, гонг и дори екзотични такива едни като гуиро, маракаси, куика, клавеси и др.
Още какво ви очаква на 9 май? Много интересни и забавни познания от света на класическата музика, операта и балета очакват малчуганите. В този приказен свят ще ги води с игри и забавления аниматорът Ваня Иванова.
На 18 май /понеделник/ от 10,00 ч. във фоайето ще бъде следващото издание на Детско утро Музикални вълшебства в Операта. Наши зрители ще са 2-ри „а“ и „б“ класове на Шесто основно училище. Това е техният подарък от РБ“Захарий Княжески“ за завоюваното първо място в Конкурс за театрална адаптация на произведение на големия наш поет Недялко Йорданов.
На 23 май от 11 часа в Операта каним за първи път малките зрители на Рожден ден в Операта , а те ще могат да видят и да станат част от самия спектакъл Макс и Мориц.
Заповядайте на нашите представления за деца и носете със себе си - задължително – усмивки и хубаво настроение!
/Откритият урок по опера и балет, начерен Музикални вълшебства в Операта може да гостува на всяко училище и детска градина, както и да бъде изнесен за малки гости - във фоайето на Операта. Той е подходящ за всички любопитни малчугани в предучилищна и начална училищна възраст, които имат желание да научат повече за великата магия на изкуствата Опера и Балет. Не се колебайте да ни поканите – с нас е весело! Телефон за връзка: 042/ 64 10 15 или в Билетен център – 042/ 62 24 31/

Още новини