Начало Новини Актуално Детските градини в Стара Загора ще работят през лятото

Детските градини в Стара Загора ще работят през лятото

Актуално

Във връзка с постъпили сигнали от родители за преустановяване на дейността на детски градини в Стара Загора, Общината разпространи информация, с която опровергава слуховете: Детските градини в Стара Загора са с целогодишен и непрекъснат режим на работа и за тях няма ваканция през летния сезон.

Посещението на децата в тях може да бъде прекъсвано с предварително уведомяване единствено от страна на родителите, съгласно законовите и подзаконовите нормативни документи. Това е записано в писмо на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров до директорите на детските градини, във връзка с постъпилите сигнали и страховете на родителите на малките деца, че за летния период детските заведения няма да работят.

Недопустими са действия от ваша страна за убеждаване на родители за полагане на подписи, като знак на информирано съгласие, че имат възможност да се грижат за децата си през летните месеци, предупреждава в писмото си кметът. В него се допуска възможност за формиране на сборни групи заради намалената посещаемост на деца през летния сезон.

Ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова апелира за всяко констатирано нарушение от страна на детските заведения родителите да се отнасят до общинската администрация.

Още новини