Начало Новини Актуално Детските градини в Стара Загора работят без прекъсване през цялото лято

Детските градини в Стара Загора работят без прекъсване през цялото лято

Актуално
Детска градина

Във връзка със зачистилите сигнали и оплаквания в община Стара Загора от страна на родители, чиито деца посещават детска градина, кметът Живко Тодоров изпрати писмо до всички директори на детски заведения в общината.

В писмото се казва:

За пореден път се налага ръководството на Община Стара Загора да убеждава Вас и родителите на децата на нашия град, че през летните месеци не трябва да има принудителна ваканция за детските градини. Продължава недоволството на родители от упражняван натиск от учители и служители в детските градини, които убеждават родителите да отглеждат децата си през летните месеци и те да не посещават детска градина. Такива действия са недопустими. Работният режим на детските заведения е 52 седмици, непрекъснат през цялата година.

За цялостната организация през летния период отговорността е на директора на детското заведение.

Заявяваме категорично, че няма да допуснем действия от Ваша страна или от страна на Ваши служители, които не са регламентирани и уронват авторитета на Общината.

Директорите са длъжни да поставят текста на писмото на видно място в детските градини и да го сведат до знанието на всички родители и персонала.

Още новини