Начало Новини Актуално Детските градини - без коледна ваканция

Детските градини - без коледна ваканция

Актуално
детски градини

С писмо до всички директори на детски градини в Община Стара Загора кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев категорично напомня, че детските градини са с целогодишен и непрекъснат режим на работа и за тях няма определени ваканции.

То е във връзка с постъпили в общината сигнали от родители за преустановяване дейността на някои детски градини за времето между коледните и новогодишните празници, съобщават от пресцентъра на Oбщината.
"Недопустими са действия от Ваша страна на натиск или убеждаване на родители за полагане на подписи, като знак на информирано съгласие, че имат възможност да се грижат за децата си между коледните и новогодишните празници - дни, за които сте взели решение съответната детска градина да не работи" - се казва в писмото на проф.Светлин Танчев до директорите. Посещението на децата може да бъде прекъсвано с предварително уведомяване само от страна на родителите, съгласно законовите и подзаконови нормативни документи, пише вестник Старозагорски новини.
В текста изрично се уточнява, че именно директорът носи отговорност не само за организацията на работа в детската градина, но и пред родителите на децата и обществеността на града.

Още новини