Начало Новини Актуално Детски спортен празник в Парк Мол Стара Загора

Детски спортен празник в Парк Мол Стара Загора

Актуално
Park Mall Stara Zagora 1Домакините Парк Мол Стара Загора и Граждански клуб ЛИПА, инициатори на Детски игри Старозагорски олимпийски надежди, с подкрепата на Община Стара Загора, организираха на 27 октомври т.г. мащабен детски спортен празник. Специални гости бяха: Александър Томов, един от най-титулуваните български спортисти, борец в стил класическа борба, носител на три олимпийски медала, петкратен световен шампион, петкратен европейски шампион и носител на много други спортни отличия, председател на организационния комитет на Детски игри Старозагорски олимпийски надежди; Георги Палазов, изявен български плувец в дисциплината бътерфлай, в която беше носител на всички национални рекорди, участник в олимпийските игри в Сидни, Атина и Пекин; Тихомир Иванов - един от най-успешните ни млади състезатели по лека атлетика в дисциплината скок височина,участник на Олимпийските игри в Рио, Атлет на България за 2017 г.; Денис Димитров, състезател по лека атлетика, спринтьор на 100 и 200 метра, световен и европейски медалист, Емилия Драгиева – състезател на висок скок, медалист от Световното първенство в зала в Индианаполис преодоляла впечатляващата височина от 200 см.
В събитието участваха близо 200 деца от 15 спортни клуба и деца, желаещи да започнат организирано да спортуват. Те имаха възможност да се срещнат и да разговарят с изявените български спортисти и да получат автографи от тях. Срещите със спортните им кумири въздействат вдъхновяващо върху младежите и ги мотивират да се занимават със спорт и да водят здравословен начин на живот.
Приветствие към присъстващите отправиха Людмил Стоименов, управител на Парк Мол Стара Загора и Олег Стоилов, председател на Граждански клуб ЛИПА. Те обещаха и вбъдеще да подкрепят детския спорт и да развиват заедно формулата на Детските игри Старозагорски олимпийски надежди. Всички присъстващи спортни легенди също се обърнаха към децата и им препоръчаха да имат отговорно отношение към спорта, пожелаха им и много спортни успехи. Последваха демонстрации на деца от всички участващи клубове и общи забавни игри. Накрая се проведе изключително атрактивно аматьорско състезание по баскетбол - стрелба в кош, с участие на гостите на събитието и треньори. Наградата - бутилка вино от Александра Естейт грабна - треньора на СК по борба Берое Петър Халхулов.
Всички участващи клубове получиха от организаторите подаръци - спортни пособия за съответния вид спорт, а децата - автографи от любимите спортисти.
Стана чудесен купон!
Водата за събитието беше осигурена от Изворна вода Бачково.

 

 

{gallery}di20181{/gallery}

Още новини