Начало Новини Актуално Десните в Стара Загора решават остават ли зад Танчев

Десните в Стара Загора решават остават ли зад Танчев

Актуално
Стара Загора

Смятаме, че това, което сме поели като ангажимент към управлението, сме го изпълнили, така че не виждаме причини за освобождаването на зам.-кмета Мария Динева, коментира областният лидер на ЗНС Евгений Жеков. В неделя по обяд земеделците планираха много скоростна среща с останалите партньори от коалицията Демократична Стара Загора, за да решат как ще продължат нататък.

Ще сме политически коректни и ще чуем и тяхното мнение, за да няма разминаване в нашите оценки, подчерта Евгений Жеков.
Оранжевите се надяват през тази седмица и от ГЕРБ да им отговорят на някои въпроси на съвместна среща: да им кажат от какво точно са недоволни от работата на Мария Динева, какви претенции имат към частта от управлението на "Демократична Стара Загора", те каква оценка дават на кмета проф. Светлин Танчев, стоят ли зад него, след като публично го критикуват.

По принцип в управлението през последната година от мандата трябва да настъпят по-сериозни промени: да се действа максимално в полза на малкия и средния бизнес, за да оцелява, да се отвори към гражданите и да се улеснят услугите, препоръча икономистът Евгений Жеков.
„В никакъв случай да не се повишават местните данъци и изразходването на бюджета да бъде максимално икономично и рационално“, допълни той.

"Всичко това би било в интерес на старозагорци, тъй като ни очакват тежки месеци от гледна точка на кризата, която очевидно все още не е свършила, а когато свърши, възстановяването ще е прекалено бавно и ще засегне още много хора в България. Разполагаемият доход катастрофално намалява - половината, което хората получават, се прибира от банките заради кредитите им, а ниското потребление предполага много бавно излизане от кризата. Управлението трябва да намери изход от този икономически капан за хората - това са големите наши притеснения, а не че някой друг ще поеме сектор "Хуманитарни дейности", стига от това да произтекат ползи за общината", заключи лидерът на ЗНС.
Тази вечер се очаква да се състои планираната от седмици среща между кмета проф. Танчев, петимата управляващи депутати, областното и общинското ръководство на ГЕРБ, за да си изяснят причините за дългия отпуск на градоначалника и приоритетите през последната година от мандата му.

Информация: вестник Новината

Още новини