Начало Новини Актуално Десните в Стара Загора: Пред развод с ГЕРБ

Десните в Стара Загора: Пред развод с ГЕРБ

Актуално

При положение че нашият избор за участник в местната изпълнителна власт беше уволнен, считаме предизборното ни споразумение с ГЕРБ за несъществуващо и отменено. Това заяви общинският председател на ДСБ в Стара Загора инж. Румен Димитров, който участва в сбирката на десните партии от коалиция Демократична Стара Загора, на която бе разисквана горещата тема с освободения зам.-кмет Мария Динева.

Смятам, че уволнението й е било "спуснато" свише от средите на ГЕРБ.

Местното ръководство също заяви, че е изненадано, а дали "вината" е на централното - не зная. Според мен причината не е политическа, може да гадаем дали е свързана с бизнес интереси", предположи Румен Димитров.
Междувременно от пресцентъра на Община  Стара Загора разпространиха съобщение за състоялата се в края на работната седмица среща. На въпроса дали ще бъде назначен нов заместник-кмет проф. Танчев е отговорил: ”Съществуват 2 варианта. Единият е работата по определени направления да бъде разпределена между другите заместник-кметове, но ще се наложи изготвянето на проект за структурна реформа. Другият е назначаване на нов заместник-кмет, но по този въпрос все още няма ясна концепция“. Проф. Танчев е информирал представителите на „Демократична Стара Загора”, че в момента се подготвя план за работа през следващата последна година от мандата и е подчертал, че с този план ще бъде запозната и коалицията. Той е благодарил за оказаната досега подкрепа и отбелязал, че оттук нататък коалицията е в правото си да преоцени своето отношение към кмета, неговия екип и Общинската администрация.

Информация: вестник Новината

Още новини