Начало Новини Актуално Десет деца от Старозагорска област споделиха летните си преживявания в конкурс, организиран от Enel

Десет деца от Старозагорска област споделиха летните си преживявания в конкурс, организиран от Enel

Актуално

Стара ЗагораЕнел Марица Изток 3 организира парти за посрещането на децата на служителите на ТЕЦ Енел Марица Изток 3 от област Стара Загора, които представиха България в тазгодишното издание на конкурса We are energy. Десетте деца победители и техните родители участваха в срещата в Стара Загора заедно с представители на ръководството на компанията.

Българските участници на възраст между 8 и 17 години бяха сред наградените от председателя на борда на директорите на Enel – Пиеро Нюди, в Рим на 28 юли 2010 г. В групата бяха седем деца от град Стара Загора, две – от Гълъбово и едно – от Симеоновград.
Срещата им даде възможност да прекарат още няколко часа заедно в ентусиазирани разговори за летните си преживявания. Те разказаха с оживление спомените си за престоя в летния лагер Castagneto Carducci край Ливорно, където прекараха две вълнуващи седмици заедно с младежи от други държави. Едно от незабравимите преживявания на децата в лагера бе участието им в заснемане на видео клипове на екологична тема - „Планетата зове към действие”, които бяха представени на всички гости по време на партито.

В конкурса “We are energy” могат да участват децата на служителите на Enel от 23-те държави, в които компанията работи. Тазгодишното издание беше шестото поред за Enel и четвъртото, в което е представена България. От общо 3400 младежи, които се присъединиха към състезанието и споделиха идеите си за подобряване на околната среда, в края на юли бяха наградени 111.

Още новини