Начало Новини Актуално Депутати обвиняват Емилия Масларова и за констатирани нарушения в ТЕЦ Марица Изток 2

Депутати обвиняват Емилия Масларова и за констатирани нарушения в ТЕЦ Марица Изток 2

Актуално

Има нарушения в договорите на ТЕЦ "Марица Изток 2" за почивка на служители и при обществени поръчки, каза по време на парламентарния контрол министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. В ТЕЦ "Марица Изток 2" на персонала се дават по 5 допълнителни почивни дни, ако изберат да почиват в три конкретни хотела, един от които е свързан със съпруга на бившия социален министър Емилия Масларова, каза в Народното събрание при задаването на актуален въпрос депутатът от Атака Калина Крумова.

Министър Трайков отговори, че Министерството е извършило проверка и тя показва, че с хотел "Армира" в Старозагорски минерални бани е бил сключен договор за рехабилитационна програма и това е инициирано от синдикалното ръководство на дружеството. Изборът на базата не е бил подлаган на обсъждане от борда на директорите на дружеството. Сключено е споразумение без да са спазени правилата за обществена поръчка, констатира проверката на Министерството, съобщи Радио Стара Загора.
На служителите е отнето правото на избор, защото споразумението предвижда, че рехабилитационната програма може да се извършва само в този хотел, обясни Трайков. Проверката е установила и че с промени в колективния трудов договор на служителите се предоставят пет почивни дни, ако преминат рехабилитационната програма в посочения хотел.

От парламентарната трибуна Емилия Масларова отрече съпругът й Антон Масларов да има нещо общо с въпросния хотел и с фирми, обслужвали ТЕЦ "Марица Изток 2".

Още новини