Начало Новини Актуално Депутатът Тодор Великов: Управляващите разбират само от гражданско неподчинение

Депутатът Тодор Великов: Управляващите разбират само от гражданско неподчинение

Актуално

"Крайно време е да им спретнем едно гражданско неподчинение и да затворим полигон "Змейово". Управляващите само от това разбират. Парламентарните процедури вече са изчерпани и ние от РЗС, както обещахме преди седмица в Стара Загора, ще задействаме процедурата по свикването на референдум за бъдещето на военния полигон."

Това каза пред вестник "Старозагорски новини" депутатът Тодор Великов, който на 12 февруари т.г. по време на парламентарния контрол зададе няколко актуални въпроса към военния министър Аню Ангелов, в това число и дали има данни за конфликт на интереси и длъжностна несъвместимост на висши държавни служители в МО, визирайки зам.-министър Валентин Радев.
"Министър Ангелов отговори формално, като чиновник относно ставащото на полигона. Ако там не се утилизират боеприпаси, нека тогава да се наложи едногодишен мораториум върху дейността му и по метода на изключването да се елиминира като възможен източник на обгазяването в Cтарозагорско. Освен това министър Ангелов в своя отговор защитаваше своя заместник Валентин Радев, за когото имам силни съмнения, че е в дъното на ставащото на полигона", коментира още пред областния всекидневник старозагорският депутат.

Още новини