Начало Новини Актуално Депутатът Тодор Великов е сред инициаторите за общонароден вот на недоверие на ГЕРБ

Депутатът Тодор Великов е сред инициаторите за общонароден вот на недоверие на ГЕРБ

Актуално

Старозагорският депутат Тодор Великов, избран с бюлетината на партия "Ред, законност, справедливост", а сега - независим, е сред 15-членния инициативен комитет, който бе учреден в неделя в София с цел стартиране на национална подписка в подкрепа на предложението за провеждане на референдум с въпрос: "Желаете ли предсрочно прекратяване на мандата на 41-вото Народно събрание с цел свикване на Велико народно събрание за приемане на нова Конституция?".

Това съобщи вчера за "Старозагорски новини" областният координатор на партия РЗС Станимир Стойчев.
Самата подписка стартира на Деня на Съединението - 6 септември, като същинската й цел е общонароден вот на недоверие спрямо действащото правителство и мнозинство на партиите ГЕРБ, "Атака" и "Синята коалиция", поясни лидерът на РЗС Яне Янев.
Ще припомним, че в неделя 275 български граждани от 215 общини избраха 15-членен инициативен комитет, който е натоварен със задачата да организира и координира цялостната дейност по набирането на необходимите 500 хиляди подписа с цел свикване на референдум. Той обясни, че няма да има вот на недоверие в парламента, както през последните 20 години, което по думите му е "абсолютна бутафория", а ще има пряк вот на недоверие от суверенна към управляващата партия на Борисов. "Ние сме убедени, че от 6 септември до 6 декември 2010 година ще се подпишат един милион български граждани", каза Янев. От РЗС смятат, че поведената от тях кампания може да обърне процесите и тенденциите в България, които според тях са дирижирани от статуквото. До 6 септември Политическият съвет и народните представители на РЗС ще имат голяма кампания, насочена предимно към българите, живеещи зад граница. От партията искат българите по света, които са около 1.5 милиона, да бъдат съпричастни към идеята за нова българска Конституция.
На проведения в неделя Управителен съвет на РЗС са присъствали активисти на партията от няколко общини от Старозагорска област, съобщи още областният координатор Станимир Стойчев.

Още новини