Начало Новини Актуално Депутатът от ГЕРБ Недялко Недялков: Нечиста политическа атака срещу правителството

Депутатът от ГЕРБ Недялко Недялков: Нечиста политическа атака срещу правителството

Актуално

Обвиненията на БСП срещу правителството по повод изграждането на Лот 2 на автомагистрала "Тракия" не са нищо друго освен нечиста политическа атака срещу правителството, срещу Агенция "Пътна инфраструктура" и МРРБ. Всички техни доводи, че, видите ли, в пътната настилка на магистралата се влагали некачествени материали, като се визира т. нар. "червена сгурия", могат да се разбият с простия факт, че именно по такъв начин в Украйна е изградена високоскоростната магистрала от Киев до Одеса, а хората от моето поколение си спомнят т. нар. "сгурбетон", с каквито блокчета има изградени сгради, траещи и досега.

Целта на БСП е да урони престижа на правителството на ГЕРБ не само пред избирателите, но и пред нашите европейски партньори. Но аз мога да им задам въпроса, как така фирмата, изграждаща лота - "Трейс Груп Холдинг", която беше много добра по времето на тройната коалиция, сега изведнъж стана лоша? Това е удар не само срещу фирмата, не само срещу гражданите на Стара Загора, но и върху имиджа на страната ни пред Брюксел, който осигурява голяма част от финансовите средства за българските магистрали.
От това, което научих по въпроса, разбрах, че са направени над 150 лабораторни изследвания на използваните за строежа на магистралата материали. Изследва се всеки материал преди да се използва. И как така съответните контролни органи не знаят нищо, а изведнъж БСП знае? Пак повтарям, че това е нечиста политическа атака, но от нея може да пострада не ГЕРБ, а страната ни, пише вестник Старозагорски новини.

Още новини