Начало Новини Актуално Депутат, избран от Стара Загора хвърли оставка заради гей скандала

Депутат, избран от Стара Загора хвърли оставка заради гей скандала

Актуално

Тодор Великов от РЗС спира да е организационен секретар и замразява членството си в партията на Яне Янев. Причината - гей скандалът, разтърсил консерваторите. Новината той съобщи на брифинг в НС, на който покани и съпартийците си, които от брифинга разбраха намеренията на колегата си да напусне редиците.

Великов решил да напусне партията, защото знаел за скандала, но нищо не казал, тъй като се надявал той да бъде разрешен и истината да излезе наяве. Това така и не се е случило досега.
Като баща на двама сина, Великов съчувствал на бащата на Светослав и тъй като се поставял на негово място, решил да се оттегли от редиците на РЗС.

Светослав Стефанов отишъл разплакан при Тодор Великов да се оплаче, че Яне Янев му оказвал сексуален натиск. Момчето му показало есемеси от лидера, повечето от които изпратени след 22:00 часа. Великов бил шокиран, но не пожела да уточни, дали в тях е имало сексуални покани и какво в тях го е шокирало.
Той оповести съдържанието на един есемес до Светослав от Яне Янев: "Готов ли си за...?".
„И досега си мисля, че е майтап“, изтъкна Тодор Великов.
„Познавам и приятелката на Яне Янев – Галя, и приятелката на Светослав“, обясни още депутатът. Някой не говори истината, смята той.
„Очаквам смислен отговор от лидера си“, настоя Тодор Великов. Когато Светослав му се оплакал, той питал Яне Янев за неговата версия, но лидерът на РЗС не му дал никакво обяснение.
„Изказването на Тодор Великов не му прави чест“. Това заяви в кулоарите на парламента Емил Василев от РЗС по повод  брифинга на напусналия партията депутат. Каква е ползата от всичко това, недоумява Василев. От РЗС заподозряха, че върху Великов може да е оказван натиск да направи подобни изказвания срещу лидера на консерваторите.

„Познавам Тодор Великов, още когато напусна СДС и никога досега не съм го виждал толкова смачкан“, каза съпартиецът на Яне Янев.
Като ченгеджийска история Василев определи случая с Великов. Попитан дали може да бъде изключен Тодор Великов от партията, Емил Василев отговори: "Аз мога да изключа само Яне Янев като хомосексуалист". Той е нормален хетеросексуален мъж, категоричен бе той. Василев каза, че Великов имал проблеми като съсобственик със съпругата си на хотел във Велико Търново. Какви обаче - не уточни. Той намекна, че може да се търси някаква зависимост на Тодор Великов и в закупеното от него тази година BMW. Каква зависимост и от кого - не стана ясно.
„Много лесно се създават компромати у нас“, каза още Емил Василев.

Информация: вестник Новината

Още новини