Начало Новини Актуално Депутат апелира за прокурорска проверка за ПФК Берое

Депутат апелира за прокурорска проверка за ПФК Берое

Актуално

Имаме съмнения, че парите, които Общински съвет - Стара Загора, гласува за подпомагане дейността на футболен клуб "Берое", не са изразходвани целесъобразно, а за плащане на други задължения или за други цели. Затова апелирам прокуратурата да се самосезира и да извърши проверка.

Апелирам и към данъчната администрация да направи необходимото, за да се изясни какво се е случило в последните 6 месеца с парите на Община Стара Загора, които са на всички данъкоплатци.

Това съобщи вчера депутатът от ГЕРБ и бивш председател на ОбС - Стара Загора, Недялко Недялков, цитиран от вестник Старозагорски новини.
В края на миналата година Общинският съвет гласува 350 000 лв. за подпомагане на "Берое", а след като футболният клуб взе "Купата на България" - още 50 000 лв. като награда.
На последната сесия на ОбС на 24 юни т.г. старейшините приеха решение да бъде направен одит за изразходването на общо 330 000 лв. общински пари, които реално бяха изплатени до джиросването на акциите.
Според общинския съветник от ПП ГЕРБ Румяна Присадашка, два месеца са напълно достатъчни одитът да бъде извършен и да бъде разгледан на първата есенна сесия на ОбС - Стара Загора.
"Самата Община е заинтересувана този одит да се случи, за да няма впоследствие неприятности със Сметната палата", заключи Присадашка.

Още новини