Начало Новини Актуално Дентолози ще проведат в Стара Загора Първа национална конференция на асоциацията

Дентолози ще проведат в Стара Загора Първа национална конференция на асоциацията

Актуално
конференция

Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ) ще проведе на 16 април хотел Мериан Палас в Стара Загора Първата национална конференция на асоциацията. Предприемачът в денталната практика е първата тема от форума. Д-р Жози Бакиш, собственик и управител на четири клиники в Израел и една в България, ще има задачата да очертае профила на този предприемач и формулите му за успех, съобщиха от асоциацията.

Вторият лектор е Грант Бейбън. Роденият в Йоханесбург, Южна Африка Бейбън в момента работи като дентален офис мениджър за българска дентална клиника, чиято управленска дейност е доразвил и е постигнал видими положителни резултати за кратко време. Бейбън ще говори пред аудиторията за Дентален мениджмънт - британското влияние.

Отговори на актуалния въпрос Как да се справим с пациенти, злоупотребяващи с правата си?, ще даде Мария Радева, експерт юрист.

Д-р Георги Саров, доктор по медицина, доктор по социология, ще обсъди с аудиторията Позитивно позициониране на денталния лекар предприемач в гражданското общество (политически и междуличностен план). В програмата са включени и още лектори.

За Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ)
АДМБ е учредена през юли 2010 г. Асоциацията има амбицията да представлява предприемчивите и инициативни зъболекари, които през годините са създали и днес създават успешни практики, работни места и екипи с цел съвременно дентално лечение на пациентите в нова лечебна среда.

Това е асоциация от отворен тип, в която могат да се включат и представители на компании, работещи в сферата на финансите, PR, рекламата, маркетинга и пр.

Денталните факултети в България не преподават дисциплината дентален мениджмънт. Ето защо целта на АДМБ е да обменя и натрупва опит на широка основа, да го популяризира, за да могат все повече дентални практики у нас да прилагат ефективните принципи на управление и комуникация между зъболекари и пациенти.

Целта на АДМБ е да подкрепя развитието на денталните клиники и кабинети у нас в усилията им да постигнат нивото и да бъдат съизмерими с европейските.

Чрез сътрудничеството си с медиите и чрез конкурса Мениджър на дентална практика АДМБ желае да популяризира постиженията на българските дентални лекари/мениджъри в управлението на техните практики и да посочва примери как това управление води до взаимна полза както за лечителя, така и за неговите пациенти.

За конкурса Мениджър на дентална практика
Конкурсът Мениджър на дентална практика се провежда за трета поредна година по идея на професионалното издание на българските зъболекари в. Стоматологичен свят. Кандидатите се състезават в три основни категории – Мениджър на дентална клиника, Мениджър на дентален кабинет, като през 2010 г. за първи път бе учредена и нова категория Мениджър на зъботехническа лаборатория.

Голямата награда Мениджър на дентална практика е статуетката Творецът, понесъл кръста на своята дарба с автор д-р Ради Венков (също зъболекар). Досега нейни носители са д-р Нелия Михайлова (ДЦ Изидент - Пловдив), 2009 г. и д-р Катя Славова (ДЦ Биодент – Елин Пелин), 2010 г.

Целта на конкурса и целите на Асоциацията на денталните мениджъри в България се припокриват и допълват. Целта на конкурса е да открои и отличи мениджърите на онези дентални клиники и кабинети, които са изградили или полагат усилия да изградят успешни практики, сплотени екипи и хармонични взаимоотношения с пациентите.

Създаването на  условия и комфортна среда, чийто център е пациентът и неговото съвременно лечение, е основен критерий в оценката за управление на практиките.

Традиционно конкурсът Мениджър на дентална практика се провежда в края на октомври по време на изложението Медикус, Денто, Галения в Пловдив.

дентална практика конференция

Още новини