Начало Новини Актуално Демонтираха златни касички от Автогарата в Стара Загора

Демонтираха златни касички от Автогарата в Стара Загора

Актуално

Два автомата за кафе в района на Автогарата бяха демонтирани от представители на АБ "Център" в изпълнение на заповед на кмета на община Стара Загора проф. Светлин Танчев. Автоматите са собственост на старозагорската фирма Зара и Роси и срокът на договора им е отдавна изтекъл, съобщи за вестник Старозагорски новини главният специалист на бюрото Нина Митрева.

На демонтажа присъства и началникът на отдел "Инспекторат" в Общината Методи Марков. Според него в момента, когато на Автогарата има заведение, в което се продава кафе и което плаща наем на Общината, въпросните автомати стават нелоялна конкуренция. "Такава апаратура носи на собственика си не по-малко от 1500 лева на месец, от които Общината не получава нищо", каза за медията ни Марков.
В присъствието на свидетели автоматите бяха демонтирани и откарани на отговорно пазене. Преди това обаче бяха запечатани с подписите на специалисти от бюрото, тъй като в тях все още има пари.
От собствени източници медията ни научи, че в средата на идната седмица предстои среща на ръководството на Общината и представител на новосъздадената териториална Агенция по безопасност на храните. На нея ще бъде решен въпросът за закупуване и легитимиране на общински кафе-автомати, тъй като това би представлявало нелош приход за нейния бюджет.

Още новини