Начало Новини Актуално Делян Добрев ще посети Индия, придружаван от бизнес делегация

Делян Добрев ще посети Индия, придружаван от бизнес делегация

Актуално
Делян Добрев бизнес делегация Индия

По повод провеждането на 17-та сесия на Българо-индийската междуправителствена смесена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество, Българска търговско-промишлена палата (БТПП) организира посещение на българска бизнес делегация в гр. Делхи, Индия в периода 13 – 17 октомври 2012 г.

Водената делегация от председателя на БТПП Цветан Симеонов, ще придружи министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. В българската делегация ще участва и областният управител на Стара Загора Недялко Недялков.

Освен официална част, проектопрограмата за посещението предвижда и провеждането на двустранни срещи по бизнес интереси. Представители на български фирми от секторите: енергетика, военна промишленост, машиностроене, хранително-вкусова промишленост, козметична промишленост, винопроизводство, туризъм ще участват в бизнес делегацията.

Федерацията на индийските търговско-промишлени палати (FICCI) ще съдейства за намирането на надеждни бизнес партньори от индийска страна. В рамките на форума на 15 октомври ще бъде подписан меморандум за разбирателство и споразумение за сътрудничество между БТПП и FICCI и споразумение за сътрудничество в областта на търговския арбитраж.

Още новини