Начало Новини Актуално Делян Добрев: Работим за въвеждане на допълнителни предимства за бизнеса

Делян Добрев: Работим за въвеждане на допълнителни предимства за бизнеса

Актуално
Делян Добрев

Науката и иновациите трябва да отговарят на потребностите на бизнеса. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев при откриването на конференция на тема Привличане на чуждестранни инвестиции в България. По думите му ниската данъчна тежест е най-голямото предимство на България. Министър Добрев сподели, че се мисли за законодателни промени, които ще дадат допълнителни предимства за инвеститорите. 

Министър Добрев припомни, че от първи май в МИЕТ е създаден единен орган за управление на средствата по ОП Конкурентоспособност - Главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност, съобщиха от пресцентъра на МИЕТ. С промените ще се оптимизират сроковете на плащане по проектите, финансирани от програмата, като целта е процедурата да не отнема повече от месец и половина. С новата структура съгласувателните подписи при управлението и наблюдението на проектите ще се намалят от 24 на 12.

През изминалата година за улеснение на бизнеса създадохме единен орган за управление на подземните богатства, каза още министър Делян Добрев. В резултат са дадени 100 концесии, както и над 170 разрешения за търсене и проучване на подземни богатства. Шест пъти е увеличен броят на дадените концесии през изминалата година спрямо последните три години, допълни министър Добрев.

Още новини