Начало Новини Актуално Делегация от Стара Загора ще представи във Виена възможностите за бизнес и инвестиции в региона

Делегация от Стара Загора ще представи във Виена възможностите за бизнес и инвестиции в региона

Актуално

Заместник-кметът на община Стара Загора Велизар Балабанов ще представи възможностите за бизнес и инвестиции в община Стара Загора и в региона на престижен бизнес-форум във Виена. Проявата е на 11 ноември 2009 г. и се организира от българска страна от Службата за търговско-икономически въпроси (СТИВ) Виена и от австрийска страна. Домакин е Федералната икономическа камара на Австрия (АФИК).

Във форума, освен Стара Загора, ще бъде представена и община Плевен. Вниманието ще бъде насочено конкретно към икономиката, бизнес климата, сфери за инвестиции на двeте общини и на регионите, чиито центрове са те.

В делегацията са включени и Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата - Стара Загора и общински съветник и Красимира Соколова, заместник-председател на ТПП - Стара Загора.

Откриването на форума е във Федерална икономическа камара на Австрия във Виена и ще бъде направено от д-р Рихард Шенц, вицепрезидент на Федералната икономическа камара на Австрия, Н.пр. Ради Найденов, извъреден и пълномощен посланик на България в Австрия и Евгени Ангелов, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма на България.
В програмата е включено и представяне на актуалното икономическо състояние на България от д-р Михаел Ангерер, търговски представител на Австрия в България. По темата за Европейски програми за подпомагане на България. Оперативна програма Конкурентноспособност ще говори Веселин Горнишки, директор на дирекция в Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия. Следва презентацията Инвестициите в България на  д-р Стоян Сталев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции. Ще бъде дадена още и информация по теми като: Актуалната данъчна политика в България и Актуални въпроси по трудово право в България, съобщиха от пресцентъра на община Стара Загора.

След официалната програма и представянето на регионите Плевен и Стара Загора, ще има въпроси и дискусии, а в следобеда са предвидени индувидуални разговори между представители на регионите и фирмите от Плевен и Стара Загораи с австрийските участници във форума.

Този форум се провежда за втори път. Първото издоние беше с участието на регионите Варна и Хасково и предизвика големия интерес.

Още новини