Начало Новини Актуално Делегация от Самара ще гостува в Стара Загора за 135-та годишнина от боевете за града

Делегация от Самара ще гостува в Стара Загора за 135-та годишнина от боевете за града

Актуално
Делегация от Самара ще посети исторически паметници

На 28 юли на посещение в Стара Загора пристига официална делегация от побратимения руски град Самара. Посещението е по покана на кмета Живко Тодоров, във връзка с отбелязването на 135-та годишнина от боевете за Стара Загора. Петчленната делегация, начело със зам.-кмета на Самара Александр Викторович Карпушкин, ръководител на Департамент за икономическо развитие, ще посети туристически обекти и исторически паметници в Стара Загора, Казанлък, Шипка и Габрово.

На 30 юли от 9,00 часа, в зала 203 на общината, гостите ще проведат среща с общинското ръководство, ще се запознаят с работата на Центъра за обслужване на граждани и Общинския съвет, ще посетят Областния информационен център, а в 14,00 часа ще заминат за Старозагорските минерални бани, където ще им бъдат представени възможностите за Спа туризъм в комплекса.

Руската делегация ще присъства на 28 юли от 19,30 часа на възстановката на боевете за Самарското знаме, ще участва в тържествения ритуал с поднасяне на венци на мемориалния комплекс Бранителите на Стара Загора на 31 юли от 9,30 часа и в тържествената заря-проверка с празнични илюминации вечерта от 20,30 часа, като част от програмата на Община Стара Загора за отбелязване на 135-та годишнина от боевете за града, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Още новини