Начало Новини Актуално Делегация на Европейската комисия ще посети успешни проекти с европейско финансиране

Делегация на Европейската комисия ще посети успешни проекти с европейско финансиране

Актуално

В периода 28 ноември - 2 декември в България пристига на екип на генерална дирекция Регионална и селищна политика на Европейската комисия по покана на българските власти.

Начело на делегацията ще бъде г-жа Анес Монфре, началник на отдела за България, Унгария и Словения, който отговаря за изпълнението на Споразумението за партньорство (СП) и програмите, съфинансирани от Европейския фонд за регионално развитие, Кохезионния фонд и Фонда за справедлив преход на трите държави.

За България отделът следи за изпълнението на СП и на оперативните програми за периода 2014 - 2020 и ще наблюдава и изпълнението на новото СП и програмите за 2021 - 2027: Транспортна свързаност, Околна среда, Конкурентоспособност и иновации в предприятията, Техническа помощ, Развитие на регионите, Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация.

По време на посещението представителите на Европейската комисия ще вземат участие в Комитетите за наблюдение на ОП Транспорт и транспортна свързаност (ОПТТИ) и ОП Региони в растеж (ОПРР) в Стара Загора, както и на ОП Околна среда (ОПОС) в София.

Делегацията ще посети и проекти, финансирани по трите програми в Стара Загора, Чирпан и Ямбол. На 29 ноември представителите на Комисията ще участват в регионална среща с бизнеса От наука към иновации, организирана от Изпълнителна агенция Програма за образование.

На 1 декември (четвъртък) в Стара Загора екипът ще се срещне с кмета на града Живко Тодоров, а от 10:00 часа ще бъде дадена пресконференция в сградата на Община Стара Загора.

Още новини