Начало Новини Актуално Дефиле Вино и гурме 2022 ще се проведе в Пловдив в средата на май

Дефиле Вино и гурме 2022 ще се проведе в Пловдив в средата на май

Актуално

Дефиле Вино и гурме 2022 ще се проведе през третия уикенд на месец май - на датите 14 и 15. Организаторите обещават отново да ви изненадат с рекорден брой участници и истинска фиеста от вкусове и емоции.

Щастливи сме да съобщим, че вече всички участници са ясни, едва 8 дена след старта на записването. Всички винопроизводители и производители на храна нямат търпение да се срещнат с Вас. Очаквайте скоро повече информация за участниците, локациите и всички фестивални прояви, разказаха от Съвет по туризъм - Пловдив.

Празникът Дефиле Вино и гурме е естествено продължение на утвърдения в България фестивал Дефиле на младото вино и цели популяризирането на българското вино и кухня, както и развитието на винения, кулинарния и културния туризъм чрез организиране и провеждане на дегустации на вина и ястия през месец май на територията на Стария град в Пловдив.

Основната идея на Дефиле Вино и гурме е създаването на атрактивна възможност за посещение на гости от страната и чужбина в Стария град на Пловдив в началото на активния туристически сезон. Основните целеви групи на събитието са пълнолетни граждани и гости на град Пловдив.

Дефиле Вино и гурме се организира от сдружение Съвет по туризъм - Пловдив и Община Пловдив.

Събитието се финансира от годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2022 година.

Още новини