Начало Новини Актуално Децата от дом Теофано Попова в Стара Загора разплакаха Нона Караджова

Децата от дом Теофано Попова в Стара Загора разплакаха Нона Караджова

Актуално

Вчера на специално тържество в Дома за деца, лишени от родителски грижи, "Теофано Попова" в Стара Загора министърът на околната среда и водите Нона Караджова почти през сълзи пожела на децата да имат мечти и да ги следват. Посещението беше във връзка с доброволни и анонимни дарения, направени от нейните колеги от ведомството и с икономисани от коледни картички и календари средства.

С нов голям фризер ще бъде дооборудван кухненският блок на Дома, а децата вече имат и две нови компютърни конфигурации.
След като разгледа сградата, половината от която вече е ремонтирана и обзаведена с дарения от холандска фондация, Караджова призна, че всичко, което вижда, й се струва невероятно и си пожела да имаме повече такива домове. Тя призова старозагорци да проявят своята благотворителност в името на по-доброто бъдеще на децата. Вълнението на министърката стана още по-понятно, след като на журналистически въпрос тя отговори, че има двама сина - 23-годишен студент, който учи в България, и 6-годишно момченце, ходещо на детска градина, пише вестник Старозагорски новини.
Нона Караджова и присъствалият на дарението кмет на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев изгледаха и Коледната програма на децата. Проф. Танчев благодари за съпричастността на работещите в министерството и заяви, че жестът им заслужава уважение.
27 момчета от 7 до 16 години са възпитаниците на Дом "Теофано Попова". Перспективата е там да бъдат настанени и няколко момичета и за тях вече има подготвени две стаи. Напролет ремонтът на сградата ще продължи и всички се надяват през лятото на следващата година всички деца вече да живеят в много по-добри условия.

Още новини