Начало Новини Актуално Децата на Стара Загора украсиха 23 коледни дръвчета в Меркатор

Децата на Стара Загора украсиха 23 коледни дръвчета в Меркатор

Актуално

Изложба с 23 коледни дръвчета беше открита на днес в Хипермаркет Меркатор от Велислава Анастасова, Маркетинг Мениджър на компанията, Койчо Койчев, управител на магазина и проф. Светлин Tанчев, кмет на Стара Загора. Украсата на елхите е ръчно изработена от стотици деца от 23 детски градини в Стара Загора-област. На събитието беше даден старт и на конкурса в рамките на изложбата - „Най-красивото коледно дръвче”.


До 20 декември всички посетители на магазина ще могат да гласуват за елхата, която най-много им харесва. В последните дни от надпреварата (19 – 21.12), специално за малките декоратори, с много подаръци и изненади в хипермаркета ще пристигне Дядо Коледа. Кулминацията на този тридневен празник за малчуганите ще е на 21.12, от 17:00 ч., когато след преброяване на гласовете пред нотариус, ще бъде обявен победителят в конкурса. Детската градина, чието дръвче спечели най-много гласове, ще получи дарение от Меркатор – чек на стойност 1000 лв. Компанията предвижда и поощрителни награди за всичките детски заведения, включили се в инициативата, съобщиха от търговската компания.
“Сигурна съм, че изборът ще е много труден, защото всяко едно от тези коледни дръвчета, е плод на ентусиазма, креативността и старанието на децата. Целта на изложбата и конкурса е както да се провокира въображението и творческата енергия на малчуганите, така и да се насочи общественото внимание към техния труд и изобретателност. Освен да забавляваме децата, искаме да възпитаме у тях положително отношение към културата и изкуството и да ги подтикнем да творят," сподели Велислава Анастасова. Самият проф. Танчев обяви, че не може да излъчи едно коледно дръвче за свой фаворит и гласува за всички изложени елхи.
Изложбата и конкурсът се провеждат в рамките на коледната кампания на Меркатор за децата на Стара Загора. Кампанията започна с марионетния спектакъл на Теодор Борисов „Чудновати истории” - подарък от веригата магазини за мачуганите от детските заведения в региона.  Представлението, пресъздаващо уличния куклен театър от миналото (мини театър-латерна), е играно над 1000 пъти – както в детските градини в Италия, така и в рамките на множество международни фестивали. В България това беше първото му представяне, като то успя да завладее сърцата на всички деца, които го видяха.  Така, вдъхновени от театралното изкуство и приобщени към приказката за Дядо Коледа, възпитаниците на всяка от градините с радост изработиха украса за дарените им от Меркатор коледни дръвчета.
С коледната си инициатива компанията иска да покаже, че освен сериозен финансов инвеститор, подкрепящ местното производство, тя е и социално отговорен гражданин. Този проект е от стратегическо значение за компанията, защото с него тя стартира социално ангажираната си дейност в България.

За Меркатор:
Меркатор е най-голямата компания за търговия на дребно в Словения. Компанията има утвърдени позиции на пазарите в Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна Гора. До края на годината Меркатор влиза на пазара в Албания, а през следващите две години е планирано присъствие и в Македония. Към момента компанията има над 1400 магазина и почти 22 000 служители в страните, в които присъства. Присъствието на Меркатор включва хипермаркети, супермаркети, Cash & Carry, квартални и други специализирани търговски обекти. В своите обекти компанията годишно реализира приходи в размер на 2,7 милиарда евро.

Още новини