Начало Новини Актуално Децата до 7 години от Стара Загора получават безплатни карти за пътуване в цялата страна

Децата до 7 години от Стара Загора получават безплатни карти за пътуване в цялата страна

Актуално
деца безплатни карти

Започва издаването на абонаментни карти на деца до 7 години, които ползват услугите на градския транспорт в Стара Загора. Направената в Постановление №66 на Министерски съвет промяна въвежда изискване за наличието на превозен документ за безплатно пътуване на децата до седем годишна възраст, с което се осигурява задължителната застраховка.

Децата до седем години имат право да ползват безплатно превозните средства за обществен транспорт за неограничен брой пътувания. Това важи за вътрешноградския автобусен, тролейбусен, трамваен транспорт в цялата страна, включително метрото в София. Изключение правят специализираните и случайните превози, както и тези по допълнителните градски линии, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Безплатните карти се издават от ДЗЗД Автобусни превози - Стара Загора и се заверяват от Община Стара Загора през цялата година, със срок на валидност до 31 януари на следващата година, по настоящ адрес на детето. Ако детето навършва седем години през този период ползва преференцията до датата на навършване на годините.

От 19.11.2012 г. започва издаването на картите за живеещите по настоящ адрес в Стара Загора в следните билетни центрове:

• Билетен център - бул. Руски 1

• Пунктове за продажба на абонаментни карти – спирка Алана-север

• Пунктове за продажба на абонаментни карти – обръщало, кв. Железник

За издаване на картата е необходимо родителите да представят следните документи:

1.Акт за раждане (копие)

2. Документ за самоличност на родител (настойник)

3.Снимка на детето (формат -2см/2,5см) - 1 брой

Родителите, на чийто деца вече са издадени карти, следва да ги подменят с новите карти по образец, валиден за цялата страна.

Още новини