Начало Новини Актуално Деца ще подредят пъзел, изобразяващ Европа

Деца ще подредят пъзел, изобразяващ Европа

Актуално
Ден на Европа

Европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора, съвместно с Община Стара Загора ще отбележат Деня на Европа 9 Май в парк 5-и октомври. За четвърта поредна година Европа Директно - Стара Загора ще празнува с най-малките европейци от Стара Загора.

За първи път в програмата се включват и деца от детска градина. Възпитаниците на ОДЗ 34 Райна Княгиня ще участват с представлението Различни, но заедно, създадено специално, за да отбележи 60 години от влизането в сила на Договора за Европейската общност за въглища и стомана.

В същото време ще протече състезание по бързо подреждане на гигантски пъзел, изобразяващ обединена Европа, нейните общностни символи, както и тези на всяка страна членка.

В празника ще се включат и деца от школите по изобразително изкуство в града, които ще нарисуват своята обединена Европа с маслени пастели.

Всички останали ще могат да отговарят на въпроси за Европейския съюз, неговата история, настояще и бъдеще. За всички участници - победители и победени екипът на Европа Директно - Стара Загора ще предостави награди, интересни книжки и печатни материали.

Сценарий на събитието:

16,30 часа - Изпълнение на духов оркестър (Ода на радостта и др.)
Официално внасяне на знамената на ЕС и държавите-членки

17,00 часа - представлението Различни, но заедно на ОДЗ 34 Райна Княгиня
Рисунки на асфалт и с маслени пастели
Състезание по подреждане на гигантски пъзел на ЕС

17,45 часа - Изпълнение на детска вокална формация Ян Бибиян

Още новини