Начало Новини Актуално Деца рисуват мечти върху тениски

Деца рисуват мечти върху тениски

Актуално
деца Стара Загора пеперуди

Усмихнати слънца, пъстри цветя, пеперуди, човечета и странни летящи оранжеви рибки греят от рисуваните тениски, които сътвориха малчуганите в Бръшляновата къща миналата събота. Пиршеството на детското въображение и творчество бе организирано и усмихнато посрещнато във вълшебния оазис на креативен форум "Различният поглед" на първият етаж на обраслата в зеленина къща в центъра на Стара Загора.

Идеята на младежите от организациаята е всяка събота от 10:00 до 14:00 къщата гостоприемно да отвaря врати за малките палавници, които да пресътворяват мечтите си по различни теми.
"Приемаме деца на всякаква възраст, стига да са достатъчно големи, за да остават без родителите си тук. Всeки малък човек се чувства по-свободно и себе си, когато я няма опеката на родителя. Който влезе в къщата, не иска да си тръгва", каза Боряна Каниду, която е психолог по професия.

"Тук идвам от поне месец и страшно ми харесва, защото всеки има ново име, което сам си избира", сподели Ариел, която извън стените на къщата на чудесата се казва просто Виктория. 12-годишното момиченце обикновено идвало тук със свои съученички, но този път е предпочело да доведе малкото си братче. Тя беше нарисувала пеперуди и цветя върху своята тениска. А накрая всички детски творби бяха подредени в чудна изложба.

Информация: вестник Новината

Още новини