Начало Новини Актуално Деца от малките групови домове украсиха дърво с Великденски яйца (видео)

Деца от малките групови домове украсиха дърво с Великденски яйца (видео)

Актуално
Деца от малките групови домове украсиха дърво с Великденски яйца

Дни преди Великден децата от малките групови домове от семеен тип в Стара Загора направиха подарък на своите съграждани. В продължение на два дни те боядисваха яйца в специален кът в детския отдел на Регионалната библиотека Захарий Княжески и украсиха с тях дърво в парк Пети октомври, за да могат всички да им се радват.

Боядисвахме яйцата с различни бои, с маниста и с цветен пясък, разказа 11-годишната Илиана.

Решихме, че най-подходящото място за нашити красиви писани яйца е в парк Пети октомври, за да радваме всички старозагорци и да им напомняме, че идва един светъл християнски празник. Трябва всички да сме усмихнати и да знаят, че в Стара Загора живеят и деца от услугата малък групов дом, каза Недялка Събева, директор на Център за настаняване от семеен тип Малък групов дом

Доброволци от Природоматематическата гимназия Гео Милев в Стара Загора осигуриха необходимите материали за красивите великденски яйца. Дарителската инициатива на учениците се провежда за трета поредна година.

Съпричастни сме с децата и с техните потребности от внимание и контакти с други хора. Те са страхотни и заслужават много, категорична е Славена от 7 клас в гимназията. Доброволците помогнаха на своите малки приятели в боядисването на яйцата. Чувството е неописуемо, децата имат толкова много идеи и помагаха за много неща, сподели още Славена.

Председател на журито, което имаше тежката задача да избере най-хубавите яйца, беше кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който активно участва в украсата на дървото.

Прекрасни деца са, наистина създават празнично настроение. В такива моменти човек като гледа как се трудят и колко сърдечно идва това от тях, наистина е много мило преди празниците, каза кметът.

Децата подариха на своите гости хумористичен рецитал и песен.

Още новини