Начало Новини Актуално Деца нарисуваха Душата на океана по инициатива на Mall Galleria Стара Загора

Деца нарисуваха Душата на океана по инициатива на Mall Galleria Стара Загора

Актуално

Деца нарисуваха Душата на океана по инициатива на Mall Galleria Стара ЗагораНад 300 деца създадоха най-дългата рисунка на тема Душата на океана през моите очи, неговото богатство и опазване. Рисунката беше направена на главната улица в Стара Загора и в създаването ѝ се включиха деца и ученици от старозагорски училища, обединени в 30 отбора.

Участваха и представители на неправителствени организации, а също и граждани. Всички те с въодушевление изрисуваха своето отношение към океана, неговото богатство и начините за опазването му от страна на хората.

Инициативата предшества откриването на забележителната пътуваща експозиция Душата на океана на National geographic. Тя е съвместен проект на Mall Galleria Стара Загора, Mall Galleria Бургас и National Geographic, която се осъществява в партньорство с Община Стара Загора.

Стара ЗагораДългото над 30 метра платно беше изрисувано с разноцветни и красиви природни картини. Риби, кристално чисти води на океани, слънца, гори, птици, цветя и още безброй много различни детски отпечатъци записа старозагорският Парад на рисунката. Някои от наблюдателите също се превърнаха в творци.

Щастлива съм, че се отзовахте на инициативата ни да подкрепим опазването на природата, която радва всички и на която не отделяме достатъчно внимание, каза Миглена Тодорова, заместник-мениджър на Mall Galleria Стара Загора.

Продължилият близо 5 часа Парад на рисунката, съчетан с красиви детски песни, много настроение и усмивки завърши с подаръци за всички участници, осигурени от Mall Galleria – тениски, тетрадки, химикали и ключодържатели.

Най-дългата рисунка-послание, бе пренесена в Mall Galleria Стара Загора. От 1 юни тя ще бъде част от неповторимата изложба на National Geographic Душата на океана.

Още новини