Начало Новини Актуално Давид Каядо си спечели гнева на зелено-белите фенове

Давид Каядо си спечели гнева на зелено-белите фенове

Актуално

Ръководството на Берое умело успява да прикрие работата си около селекцията в клуба до момента. Докато в почти всички отбори с амбиции у нас, какъвто са индикациите, че ще бъде и Берое през следващия сезон, идват и си отиват знайни и незнайни играчи, подписват се договори и се обявяват нови попълнения, под Аязмото е спокойно. Дали затишието е предвестник на трансферна буря предстои да разберем вероятно на 27 юни, когато Ивко Ганчев ще изведе групата от футболисти за първа тренировка.

Досега е ясно само, че наставникът се лишава от услугите на 11 състезатели и на тяхно място сигурните нови са 4 - завръщащите се от наем Мартин Теменлиев, Георги Динков и Мартин Райнов, както португалският халф Алберто Лоузейро. Пробен период в тима ще изкара сънародникът на Лоузейро - Диого Торес. Новината научи, че Ганчев и кондиционният треньор Николай Георгиев неотдавна са пътували до Португалия, за да наблюдават изявите на футболисти от третодивизионния Варзим. Набелязани са централен нападател и десен защитник.

Превърналият се в любимец на беройските фенове през пролетта - Давид Каядо, много бързо беше разлюбен от запалянковците, след като за пореден път изказа гласно желанието си да напусне Стара Загора. Португалецът дори се сбогува със зелено-белите привърженици във фейсбук, но негативните фенски реакции го накараха завчас да изтрие написаното Bye Bulgaria. I will the best from this country (б.а. Довиждане, България. Ще запазя всичко най-добро от тази страна) и скоро след това да премахне целия си профил в социалната мрежа. През миналата седмица Каядо прекрати почивката със семейството си и пристигна в града на липите, за да се опита да убеди шефовете на клуба да го продадат на тройно по-ниска цена от записаната в договора му 500 000 евро на турския Анталияспор. Ръководството на Берое обаче е непреклонно и настоява да получи за най-котирания си състезател поне 800 000 лева. Категоричното искане за трансфер е продиктувано от обещаната от турците заплата на 25-годишния халф в размер на почти 16 000 евро на месец - 4 пъти повече от месечното му възнаграждение под Аязмото.

Не крия, че искам да напусна Берое. Не желая повече да играя за този отбор, сподели пред Новината Давид Каядо. Има реални оферти за мен от чуждестранни отбори, но президентът не иска да ги приеме, въпреки, че предложенията са добри. Исканата цена от 500 000 евро е абсолютно ненормална. Това е лудост. Искам най-доброто за мен и за семейството ми. Знаете, че футболният живот не е толкова дълъг и каквото и да си говорим парите са основен фактор, коментира още Каядо.

Информация: ветник Новината

Още новини