Начало Новини Актуално Дават Яне Янев на съд за клевета

Дават Яне Янев на съд за клевета

Актуално

Ще заведа дело за клевета срещу лидерa на РЗС Яне Янев. Това обяви областният управител Йордан Николов във връзка с пресконференцията на Янев в Стара Загора на 3 август т.г. Тогава лидерът на РЗС пред медии и стотина граждани, основно служители на Автобусни превози, направи нелицеприятна квалификация за старозагорския губернатор.

До решението си да съди Янев за клевета областният управител стигнал, след като се запознал с изнесеното на брифинга на РЗС.
В момента адвокатите на Николов събират документи от НАП и ТрУ, с които да опровергаят Яневите обвинения, пише вестник Старозагорски новини.
"В съда няма да мога да докажа само твърдението му, че 100 пъти съм писал пред вицепремиера Цветан Цветанов, че повече няма да се занимавам с обгазяването на Стара Загора, но мисля, че това е достатъчно смешно. Чувствителността на гражданите е голяма и аз се убедих в това. Борбата срещу обгазяването е моя кауза и не съм преставал да търся варианти нашият град да бъде екологично чист. А що се отнася до това какво съм свършил досега като областен управител, не Янев е човекът, който може да ми дава оценка, а гражданите на Старозагорска област", заключи Николов.

Още новини