Начало Новини Актуално Държавен фонд Земеделие е с ново ръководство

Държавен фонд Земеделие е с ново ръководство

Актуално
Румен Порожанов

Управителният съвет на Държавен фонд Земеделие смени цялото ръководство на фонда. Новият изпълнителен директор е Румен Порожанов, който до момента беше началник на кабинета на министъра на финансите Симеон Дянков. След избора му, веднага той предложи нови заместници, с които да работи в екип.

Това са Свилен Костов, който досега беше началник на отдел Директни плащания в ДФЗ. Той поема ресора на досегашния зам.-директор Мюхеттин Караоглан, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство. Другият нов зам.-директор е Иван Капитанов, който идва от Министерство на финансите, където до момента е бил директор на Дирекция Финанси на реалния сектор. Той поема мястото на Ангел Кинанов. Третият нов зам.-директор е Свилен Колев, който работи в ДФЗ от 2000 г. и е минал през всички нива, като е участвал в създаването на Агенция САПАРД и е бил началник на отдел Пазарни механизми. Той поема ресора Програма за развитие на селските райони. Поста на Драгомир Господинов, който оглавяваше техническия инспекторат се закрива, а техническият инспекторат се преобразува в отдел към директните плащания.

Румен Порожанов има дългогодишен опит в областта на управлението на публичните финанси. До встъпването си в новата длъжност Порожанов е Началник на кабинета на министъра на финансите. Работи в Министерството на финансите от 1992 г., като от 2001 до 2009 г. оглавява Дирекция Финанси на реалния сектор. Икономист по образование, с магистратури по Аграрна икономика и мениджмънт и по Управление на отбранителната промишленост от УНСС. Има редица специализации в чужбина. Владее английски език. Женен, с едно дете.

Още новини