Начало Новини Актуално Държавата дава 500 000 лева за Музей на розата в Казанлък

Държавата дава 500 000 лева за Музей на розата в Казанлък

Актуално
rozoberПоловин милион лева ще получи Община Казанлък за изграждане на Музей на розата в града. Решението е взето на вчерашното заседание на Министрески съвет, съобщиха от Общината. Правителството гласува одобрение на допълнителни разходи за 2015 г. за стартиране изграждането на Музей на розата в Казанлък. Въпреки че това са само половината от средствата, необходими за построяването на бъдещия културен институт, надеждата на казанлъчани да имат музей на българския символ на път да стане реалност.
Този дългоочакван жест за нас означава много. Той съчетава в себе си признание за работата на всички ни по популяризиране на културното ни наследство, самочувствие за казанлъчани и възможност да представяме нашата Община пред още повече туристи, заяви кметът на Казанлък Галина Стоянова. Тя бе категорична, че жителите на града заслужават националният символ на България и всичко, свързано с него, да бъде изложено именно в Казанлък.

Бъдещият Музей на розата ще бъде построен на територията на емблематичния за града парк Розариум. В него ще се изложат над 15 000 експоната, свързани с розобера и розопроизводството.

Още новини