Начало Новини От Палатата Дарителска вечер за Стара Загора събра над 32 хиляди лева за старозагорски проекти

Дарителска вечер за Стара Загора събра над 32 хиляди лева за старозагорски проекти

От Палатата

32 400 лева събраха на Дарителска вечер в Стара Загора, организирана от Обществен дарителски фонд в Града на липите. Средствата ще се използват за реализиране на 7 проекта, свързани с инициативи, насочени към подобряване на живота и на средата в Стара Загора.

Домакини на вечерта бяха АРИР, Европа директно, Граждански клуб Липа, Инър Уил клуб Стара Загора, Инър Уил клуб Стара Загора Берое, Ротари клуб Стара Загора - Берое, Ротари клуб Стара Загора, Лайънс клуб Стара Загора, Лайънс клуб Стара Загора Августа, Лайънс клуб Стара Загора Тракия, МОС, Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите, ТПП и Обществен дарителски фонд.

Събитието се състоя в хотел Сити, а водещ на вечерта беше актьорът от Драматичен театър Гео Милев Димитър Митев. Томболата с награди и богатата музикална програма допринесоха за доброто настроение на присъстващите.
Гостите на вечерта имаха възможността да гласуват за 7 проекта, предложени от старозагорски неправителствени организации.

Лайънс клуб Стара Загора Августа предложи да се реализира проект Бързи герои 112, ориентиран към децата от 6 до 9 години и техните близки. Те ще се обучават по специална програма как да разпознават симптомите на инсулт и да действат правилно.
Проект на Инър Уил клуб Стара Загора Берое Заедно творим чудеса в името на живота цели да подобри комфорта на пациентите в отделението по Детска хирургия на ОАИЛ на УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович. Проектът беше подкрепен с лични средства от управителя на Белодробната болница в Стара Загора /СБАЛПФЗСЗ/д-р Камелия Харачерова.

Инър Уил Клуб Стара Загора предложи на присъстващите интересна идея, свързана с Реставриране и експониране на цветна подова мозайка от 3-4 век, част от сграда в античния град Августа Траяна.

Много привърженици на Дарителската вечер подкрепиха финансово идеята на Ротари клуб Стара Загора - Берое за Работилница за кукли, която ще бъде изпълнена съвместно с Държавен куклен театър Стара Загора. Тя цели по-голямо въздействие върху подрастващите за справяне с проблеми като насилието в училище и употребата на наркотични субстанции.

Проектът Чиста вода за нашите деца на Ротари клуб Стара Загора предвижда осигуряване на максимален брой системи за пречистване на водата в детските градини на Стара Загора. Той събра много привърженици и спомоществователи снощи.
Интерес и подкрепа у присъстващите на Дарителската вечер предизвика и идеята на Лайънс клуб Стара Загора - Тракия за попълване на фонда на библиотека Родина с нови книги.

Най-много средства на Дарителската вечер събра проектът на Граждански клуб Липа за поставяне на реставрирания спътник Интеркосмос България 1300 в защитена среда в парк Артилерийски. Стара Загора има решаващ принос за това научно постижение на нашата нация, която е призната за 18-та космическа държава в света, казват авторите. Монументът да стане водеща туристическа атракция в Града на липите и правите улици, предвиждат от Граждански клуб Липа. Реставрираният спътник е символ на космическото бъдеще и на космическата слава на Стара Загора.

Още новини