Начало Новини Актуално Дарителска вечер ЗА СТАРА ЗАГОРА, комбинирана с Коледна трапеза на обединена Европа

Дарителска вечер ЗА СТАРА ЗАГОРА, комбинирана с Коледна трапеза на обединена Европа

Актуално

Дарителска вечерЗа поредна година множество неправителствени организации и клубове от Стара Загора заедно организираме Дарителска вечер ЗА СТАРА ЗАГОРА, комбинирана с Коледна трапеза на обединена Европа, на която се набират средства за подкрепа на социални каузиИ тази година средствата ще бъдат набирани по модела Дарителски кръг. По време на събитието ще бъдат представени няколко проекта в полза на старозагорската общност, които бихте могли да подкрепите. Информация за включените проекти може да намерите на www.fund-sz.org и на www.szeda.eu.

Събитието ще се проведе на 12.12.2019 г. (четвъртък) от 19 часа в хотел СИТИ. ПРОГРАМАТА включва:

  • Дарителски кръг ЗА СТАРА ЗАГОРА
  • Коледна трапеза на Обединена Европа
  • Томбола с атрактивни награди
  • Музикално-артистична програма

Присъствието на събитието ще става срещу предварително закупени покани на стойност 50 лв., от които 50% са за подкрепа на проектите в Дарителския кръг За Стара Загора. Както и досега очакваме около 150 души да присъстват на събитието.

Обръщаме се към вас с молба за съдействие, като ни предоставите част от необходимите продукти от вашето производство (вино, храна и др.) за провеждането на Коледната вечер, които ще уточним допълнително, в зависимост от вашето желание.

Разчитаме вашата съпричастност и щедрост да помогнат за реализирането на тази благородна инициатива, срещу което ще получите благодарността на организаторите, поднесена по подходящ начин по време на събитието и след това. При желание, срещу вашата подкрепа, бихте могли да поставите на мястото на събитието банер и рекламни материали.

При желание за подкрепа, молим да заявите това на имейл office@chambersz.com или на тел. 0888 718677 - Светослава Павлова, за уточняване на детайлите.

 

РЕЗУЛТАТИ И ПОДКРЕПЕНИ ПРОЕКТИ В ПЕРИОДА 2009 г. - 2018 г.

Дарителската вечер Коледна трапеза на Обединена Европа 2018 г. се проведе на 14.12.2018 г. в Mall Galleria Стара Загора. По време на вечерта, по модела Дарителски кръг бяха набрани средства за финансиране на девет проекта. Общата сума от набраните дарения е 45 000лв., които са разпределени по проекти както следва:

1.    Мисия здрави деца на Ротари клуб Стара Загора - Берое - 6 900 лв.
Организиране на детски спортен празник със състезателни спортни игри, предназначени за ученици от 1 до 4 клас за популяризиране на спорта сред децата.

2.    Бъдеще без агресия на Зонта клуб - Стара Загора - 7 000 лв.
Изграждане на толерантен поведенчески модел за придобиване на умения и нагласи за успешно справяне с агресивни ситуации.

3.    Играй с приятели офлайн - детски празници на Лайънс клуб Ст. Загора - Августа - 10 250 лв.
Провеждане   на   детски   спортни    празници   за   стимулиране   на   игри   на   открито    сред подрастващите.

4.    Планирано майчинство-сбъдната мечта и отговорност на Инер Уил Клуб Стара Загора - Берое - 5 950 лв.
Създаване на реална представа за отговорностите свързани със сексуалното здраве, бременността, раждането и майчинството чрез беседи, индивидуално консултиране и училища за бременни. Безплатни гинекологични прегледи.

5.    Подпомагане на талантливи деца в областта на музиката на Лайънс клуб Стара Загора -  9 300 лв.
Повишаване на възможността за качествено обучение на учениците от НУМСИ Христина Морфова и подкрепа на талантливи ученици.

6.    Обединени сме силни, да застанем заедно срещу дрогата! на Инер Уил клуб Стара Загора - 10 650 лв.
Запознаване на учениците и техните родители с пагубното действие на наркотиците върху човешкото тяло, психика и живот.

7.    Културно и историческо наследство на Стара Загора на Ротари клуб Стара Загора - 4 350 лв.
Обединяване на културните и исторически паметници на Стара Загора в книга с цел популяризиране на града като туристическа дестинация за културен туризъм.

8.    Детски игри „Старозагорски олимпийски надежди на Граждански клуб ЛИПА - 11 600 лв.
Провеждане на ежегодните детски игри „Старозагорски олимпийски надежди” с цел популяризиране на олимпийските спортове, спортните клубове в региона и подпомагане развитието на детския спорт.

9.    В памет на д-р Евгений Желев на Лайънс клуб Стара Загора - Тракия - 1 975 лв.
Поставяне на почетен знак, за да се запази историческата памет за д-р Евгений Желев като човек, лекар, политик и общественик.

Дарителската вечер Коледна трапеза на Обединена Европа 2017 г. се проведе на 14.12.2017 г. в ресторант Сити. По време на вечерта, по модела Дарителски кръг бяха набрани средства за финансиране на девет проекта. Общата сума от дарения е 36 500 лв., които са разпределени по проекти както следва:

1.    Запази дете на Ротари клуб Стара Загора - Берое - 4 200 лв.
Осигуряване на предпазни средства за лъчезащита при провеждане на рентгенови и компютърно-томографски изследвания на бебета, деца и подрастващи.

2.    Нашето Утре - духовно богати, творящи и ценящи изкуствата, младежи на Стара Загора на Инер Уил клуб Стара Загора – Берое - 3 780 лв.
Проектът цели да подаде ръка за подкрепа и да съдейства за изграждането на успешни, отзивчиви, духовно богати млади хора с изявени таланти.

3.    Създаване на среда за развитие на музикални таланти на Лайънс клуб Стара Загора - 3 300 лв.
Закупуване на инструменти за повишаване на възможността за качествено обучение на учениците от НУМСИ „Христина Морфова”. Подкрепа на талантливи ученици за явяване на конкурси.

4.    Играй с приятели офлайн - детски празници на Лайънс Клуб Стара Загора - Августа - 5 850 лв.
Провеждане на детски спортни празници за стимулиране на игри на открито сред подрастващите.

5.    Обединени срещу дрогата на Инер Уил Клуб - 11 250 лв.
Запознаване на учениците от 6 до 10 – клас и техните родители с пагубното действие на наркотиците върху човешкото тяло, психика и живот, чрез презентации, тематични брошури и куклено-театрална постановка.

6.   Детски летни лагери Горско лятно приключение на Фондация Светъл Лъч - 8 100 лв.
Възможност на 40 деца в неравностойно положение да участват наравно със своите връстници в лагери, с които се заздравява изтънялата връзка на децата с природата.

7.    Детски игри Старозагорски олимпийски надежди на ГК ЛИПА - 9 000 лв.
Провеждане на ежегодните детски игри Старозагорски олимпийски надежди с цел популяризиране на олимпийските спортове, спортните клубове в региона и подпомагане развитието на детския спорт.

8.    Улици с неведоми имена на Ротаракт клуб - 7 710 лв.
Оформяне на градската среда като носител на историческата памет, чрез изработка и поставяне на информационни табели, които да запознават старозагорци и гости на града с овековечените личност от Стара Загора, чиито имена носят улиците под липите.

9.    ОТ младежи ЗА младежи на Младежка банка - Стара Загора - 5 000 лв.
Целта на проекта е да се подкрепят младежки инициативи и проекти. Със средствата ще бъдат финансирани проекти инициирани от младежки организации или инициативни групи.


Дарителската вечер Коледна трапеза на Обединена Европа ЗА СТАРА ЗАГОРА 2016 г. се проведе на 9 декември 2016 г. По време на вечерта, по модела Дарителски кръг бяха набрани средства за финансиране на седем проекта. Общата сума от дарения е 22 200 лв., а средствата са разпределени по проекти както следва:

1.   Играй с приятели офлайн - детски празници, Лайънс клуб Августа - 4 200 лв.
Провеждане   на   детски   спортни    празници   за   стимулиране   на   игри   на   открито    сред подрастващите.

2.   Докосни сърце - подари щастие - дари живот!, Инер Уил клуб Стара Загора - 3 500 лв.
Увеличава шанса за оцеляване на по-голям брой проблемни бебета и повишава възможността за осигуряване на по-качествени медицински грижи в Клиниката по неонатология към МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович.

3.    Музикални инструменти за НУМСИ Христина Морфова, Лайънс клуб Стара Загора - 1 700 лв.
Извършен ремонт на музикални инструменти. Повишаване на възможността за качествено обучение на учениците от НУМСИ Христина Морфова.

4.    За децата от Помощно училище Любен Каравелов, Ротаракт клуб - 2 700 лв.
Ремонт в Помощно училище Любен Каравелов. Повишаване на възможността за по-добър живот на учениците от ПУ Любен Каравелов.

5. Моноспектакъл Вселената Хайтов - 500 лв.
Създаване на сценарий за моноспектакъл по произведения на Николай Хайтов

6.    Детски игри Старозагорски олимпийски надежди, Граждански клуб ЛИПА - 5 000 лв.
Провеждане на ежегодните демонстрационни детски игри Старозагорски олимпийски надежди

7.    ОТ младежи ЗА младежи, Младежка банка - Стара Загора - 4 600 лв.
Подкрепа за младежки инициативи и проекти. Със средствата са финансирани 4 младежки проекта.

Дарителската вечер Коледна трапеза на Обединена Европа ЗА СТАРА ЗАГОРА 2015 г. се проведе на 17 декември 2015 г. По време на събитието по модела Дарителски кръг се набраха 33 000 лв., които бяха допълнени от Обществен дарителски фонда и разпределени към следните 7 проекта.

1.    Забележи децата и ги пази, СНЦ ИНЕР УИЛ-КЛУБ - 6 150 лв.
Закупуване на светлоотразителни жилетки за 11 основни училища в Стара Загора, за осигуряване на видимост на учениците при организирано придвижване при извънкласни дейности.

2.    Хипотерапия за деца с увреждания, СНЦ ГС Алтернатива 55 - 13 000 лв.
Осигуряване на терапевтична конна езда за деца с аутизъм във възрастта - 3 до 7 години. Проектът е в подкрепа дейността на Дневен център за работа с деца със специални нужди.

3.    Адвокат на себе си, Фондация Център за правно и културно застъпничество - ТЕМИДА АРТ - 5 500 лв.
Целта на проекта е децата да придобият знания за своите гарантирани от закона права, да се научат да ги отстояват и да се ползват ефективно от тях, а на възрастните да се въздейства да спазват и зачитат правата на децата.

4.    Спорт за здраве, Лайънс клуб - Тракия и Лайънс клуб - Августа - 10 650 лв.
Изграждане на спортни площадки с твърда основа, лека ограда и осветление в Парк Станционна градина.

5.    Гласове срещу насилието, СНЦ Зонта Клуб - Стара Загора - 10 000 лв.
Целта на проекта е да се създаде обществена нетърпимост и да се засили непоносимостта на гражданите към всякакви форми на насилие срещу жени и момичета, както и насилието сред младите хора.

6.    Нови технологии в нашите училища, СНЦ Ротари Клуб - 5 000 лв.
Да се стимулира образователния сектор като му позволи да използва максимално интерактивни методи на обучение, съчетани с използвани на нови технологии, които са близки и разбираеми от учениците.

7.    Старозагорски олимпийски надежди, СНЦ Граждански клуб либерална икономика прогрес и активност (ЛИПА) - 7 500 лв.
Провеждане на петото юбилейно издание на Детските игри Старозагорски олимпийски надежди. В него участват близо 2 000 деца от 20 спортни клуба, а сред зрителите има много деца, младежи, родители и гости на града

Благотворителната Коледна трапеза на Обединена Европа ЗА СТАРА ЗАГОРА 2014 г. се проведе на 17 декември 2014 г. По време на събитието по модела Дарителски кръг се набираха средства, които бяха разпределени към следните 7 проекта на стойност 96 820 лв.:

1.    Арт-училище за родители, ГС Алтернатива 55 - 8 000 лв.

2.    Да бъда адвокат на себе си, Фондация Център за правно и културно застъпничество ТЕМИДА АРТ - 6 570 лв.

3.    Спортуваме заедно на открито, Лайънс клуб - Тракия и Лайънс клуб - Августа - 27 020 лв.

4.    В помощ на Зоопарк Стара Загора, Граждански клуб ЛИПА -15 000 лв.

5.    Да допълним магическия свят на децата, Инер Уил Клуб - 10 800 лв.

6.    Спортът срещу насилието, Зонта клуб - 11 430

7.    Изкуство близо до хората, в подкрепа на Старозагорската опера - 18 000 лв.

През 2013 година по Програма Дарителски кръг бяха финансирани следните 6 проекта на стойност 29 160 лв.:

1.    Старият чинар - зона за семеен отдих ГК ЛИПА - 10 260 лв.

2.    Чрез изкуството допълваме книгата на собствения си живот, СНЦ Здраве и морал - 2 880лв.

3.    Млад археолог, СНЦ Приятели на старозагорския исторически музей - 2 160 лв.

4.    Мобилно ателие ЗАЕДНО, СНЦ Алтернатива 55 - 2 160 лв.

5.    Живей здравословно - учи ефективно, Зонта клуб Стара Загора - 6 300 лв.

6.    Оборудване на учебна стая за деца със зрителни проблеми, Лайънс клуб Стара Загора - Тракия - 5 400 лв.

Втора благотворителна вечер - в Операта 2013 г. се проведе на 12 декември 2013 г. в Държавна опера - Стара Загора. Бяха събрани 11 200 лева в подкрепа на Операта в Стара Загора.

Набраните средства получиха частично насрещно финансиране от Обществен дарителски фонд и Старозагорската Опера беше подпомогната с 18 000 лв. С тези средства бяха закупени над 2 000 билети за представления.

Благотворителна Коледна трапеза на обединена Европа 2012 г. се проведе на 13 декември 2012 г. в Младежки дом - Стара Загора. Набраните средства - 4 100 лева поставиха началото на Младежка Банка - Стара Загора, с които на конкурсен принцип бяха подкрепени младежки проекти.

През 2013 г. бяха финансирани 6 проекта на стойност 14 000 лв.

1.    Помисли, огледай се и остани жив!, Младежка Инициативна група - 2 000 лв.

2.    Популяризиране на стрелбата с прабългарски лък, СНЦ Багатур - 2 000 лв.

3.    Culture shake, ССИК Различният поглед - 5 730 лв.

4.    Звездна     работилница,   Клуб   на     астрономите     любители   ГЕММА - 1 890 лв.

5.    Да говорим свободно за секс, Асоциация на студентите медици - 380 лв. Опознай птиците в българската природа, СНЦ Зелени Балкани - 2 000 лв.

Благотворителна Коледна трапеза на обединена Европа 2011 г. се проведе на 20 декември 2011 г. в Младежки дом - Стара Загора. Набрани са 7 000 лв., които бяха обединени с други набрани дарения от ОДФ през 2011 г. и така през 2012 - 2013 г. бяха финансирани и изпълнени 7 проекта в нашия град на обща стойност 47 040 лв.:

1.    Различни, но заедно, СНЦ Клуб на етническите общности - 5 000 лв.

2.    Опознай миналото - изгради бъдещето, СНЦ Училищно настоятелство при СОУ Иван Вазов - 3 300 лв.

3.    На сцената на историята   - да учим атрактивно и ефективно, СЦ Приятели на старозагорския музей - 3 000 лв.

4.    Живей здравословно - учи ефективно, Зонта Клуб - Стара Загора - 11 000 лв.

5.    Водна гимнастика за хора в неравностойно положение, СНЦ Спортен клуб по плуване - Траяна - 8 520 лв.

6.    Фитнес зала на открито, Клуб по лека атлетика Берое - 10 400 лв.

7.    Джаз училище, Инициативна група Джаз в Стара Загора - 5 820 лв.

Благотворителната Коледна трапеза на обединена Европа 2010 се проведе на 16 декември 2010 г. в Регионален Исторически Музей - Стара Загора. Набрани са 8 670 лв., които Обществен дарителски фонд допълни до 11 000 лв.

Средствата са използвани за:

-          дефибрилатор за детско отделение към МБАЛ Проф. Стоян Киркович - 2 750 лв.

-          ежемесечното провеждане на Уикенди в музея, които целят развитието на артистичните заложби на децата от региона - 4 250 лв.

-          Център за работа с деца със специални нужди Алтернатива - 1 500 лв.

-          Оборудване спортен детски кът към Клуб Спортна гимнастика - 2 500 лв.

Благотворителната Коледна трапеза на обединена Европа 2009 се проведе на 15 декември 2009 г. в Регионална библиотека Захарий Княжески. Събрани дарения: 7 000 лв. и тон и половина трайни хранителни продукти.

Средствата и продуктите бяха разпределени към:

-          социалната кухня към храм Св. Димитър

-          социалната кухня към храм Св. Паисий Хилендарски, кв. Зора

-          Центъра за социална рехабилитация и интеграция на възрастни хора с психични.

-          Кризисен център за деца и жени, преживели насилие - Самарянска къща.

Още новини