Начало Новини Актуално Дарение от 13 хил. лева носи министър Караджова за Дом Теофано Попова

Дарение от 13 хил. лева носи министър Караджова за Дом Теофано Попова

Актуално

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще направи традиционното предколедно посещение при децата от Дом Теофано Попова в Стара Загора и ще бъде гост на коледното тържество за децата. Дарението тази година е в размер на 13 хиляди лева за обзавеждане на спалните (секции, гардеробчета и нощни шкафчета) и общите помещения, които се обитават от 41 деца в Дома.

Средствата са от икономии на бюджетните разходи в МОСВ. Всички деца от Дома ще получат и индивидуални коледни подаръци, закупени с доброволни лични средства от служителите на министерството.

По покана на ВРиД областния управител Димитър Драчев, министър Караджова ще проведе работна среща за обсъждане дейността на дървопреработвателното предприятие Габровница АД, с. Горно Сахране, община Павел баня, и въздействията й върху околната среда в региона. Срещата ще се състои от 13:30 часа в залата на Областна администрация - Стара Загора, с участие на депутати от региона, кметовете на общините Стара Загора и Павел баня и на селата Горно и Долно Сахране, ръководството на дружеството, както и представители на инициативен комитет от гражданско сдружение Чиста Розова долина.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини