Начало Новини Актуално Данъчното в Стара Загора може пак да стане дирекция

Данъчното в Стара Загора може пак да стане дирекция

Актуално

Има шанс офисът на НАП в Стара Загора отново да стане Териториална дирекция на НАП и да излезе от шапката на Пловдив. Такава надежда даде вчера финансовият министър Симеон Дянков при посещението си в Стара Загора.

"Възможно е" - каза министърът в отговор на журналистическото питане на вестник Старозагорски новини.
"Добри резултати има навсякъде по страната. Днес (б.р - вчера) говорих с НАП - те са дръпнали с 30 млн.лв. спрямо изоставането в плана досега. Говорих и с ген.Танов, митниците са дръпнали с близо 80 милиона, така че в двете агенции нещата вървят добре. Но понеже приехме промени преди година и нещо, просто искам администрацията на НАП да свикне с тази нова структура, в която влязоха и някои други агенции. Така че това няма да стане в следващите месеци, понеже има избори, а предизборно нищо няма да обещавам. Но е възможно в рамките на мандата това да се случи (б.р. - офисът на НАП в Стара Загора отново да стане Териториална дирекция на НАП)", каза Дянков.
Припомняме, че старозагорското данъчно, чийто статут стана жертва на реформата, е на едно от челните места в страната по събираемост на приходи. След изборите всичко е въпрос на лобизъм.

Още новини