Начало Новини Актуално Данъчните служители винаги се легитимират при проверка

Данъчните служители винаги се легитимират при проверка

Актуално
Карта на НАП

Служителите на Националната агенция за приходите (НАП) винаги се легитимират със служебната си карта при извършване на проверка, както и не осъществяват такива самостоятелно. От агенцията напомнят това по повод постъпили сигнали, че неизвестен господин се представя за данъчен инспектор и посещава търговски обекти в центъра на Стара Загора.

Служебната карта на данъчните служители е отпечатана на хартия и защитена с воден знак. На гърба на документа са изписани всички права, които инспекторите по приходите имат по време на проверката. Служебната карта съдържа уникален номер, дата на издаване, трите имена на служителя, ЕГН, длъжност, териториална дирекция и звеното, в което работи данъчният, и снимка.

При съмнение за автентичността на служебна карта, гражданите могат да запишат номера й и да се обадят на 0700 18 700, за да разберат дали проверяващият ги инспектор наистина работи в НАП. Сигнали се приемат от понеделник до петък от 9.00 до 17.30 часа. От Офиса на НАП в Стара Загора съветват работещите в търговските обекти да не изпадат в ненужна паника, ако бъдат посетени от контролните органи на агенцията и да запомнят имената на проверяващите ги след легитимацията им.

Служителите на НАП не приемат и не изискват плащания в брой. Всички дължими суми по глоби и актове се заплащат по банковите сметки на териториалните дирекции на НАП. Искането на пари в брой е или измама, или корупция, за която всеки гражданин незабавно трябва да сигнализира в НАП и МВР.

Информация за нередности и сигнали за корупция могат да се изпращат и по пощата на адрес: 6000 Стара Загора, ул. Кенали1, за Офис на НАП Стара Загора, както и в сайта на НАП.

Служебна карта

Още новини