Начало Новини Актуално Данъчни запечатаха бензиностанция и газстанция в Старозагорско

Данъчни запечатаха бензиностанция и газстанция в Старозагорско

Актуално
Стара Загора

4 екипа от Териториалната дирекция на НАП в Пловдив и Офиса в Стара Загора провериха 10 обекта за търговия с течни горива. 2 от тях бензиностанция и газстанция са запечатани, тъй като са продавали горива след изтичане на гратисния период от 10 дни. Неизрядните търговци ще бъдат и глобени със санкция до 10 000 лв.

3 от проверените обекти са затворени и не обслужват клиенти от днес, като се очаква фискалните им системи да бъдат свързани с НАП до ден, съобщиха от пресцентъра на НАП - Стара Загора. На същите са съставени протоколи за извършена проверка. Други 3  бензиностанции са преустановили дейност от началото на годината, а един обект е глобен поради неспазване на изискванията на Наредба Н-18 за отчитане на продажбите в търговските обекти.
Целта на извършваните проверки е да се установи дали всички бензиностанции в страната са изпълнили изискването да свържат фискалната си система с Националната агенция за приходите. По закон от днес всеки обект ще подава напълно автоматично и без знанието на собствениците информация за натрупания дневен оборот. Освен това органите на НАП ще имат достъп в реално време до всеки от касовите апарати, монтирани по бензиностанциите.
55 са търговските обекти за търговия с течни горива (бензиностанции, газстанции и метанстанции) в Област Стара Загора които ще бъдат проверени, като действията на контролните органи са ежедневни. Търговците, които не са изпълнили законовото изискване да свържат касовите си апарати с НАП, и извършват дейност ще бъдат затворени, като ще им бъдат налагани и санкции, които могат да достигнат до 10 000 лв.

Още новини