Начало Новини Актуално Данъчни установиха нарушения в питейни заведения

Данъчни установиха нарушения в питейни заведения

Актуално
Проверки на НАП

Eкипи от Офиса на Националната агенция за приходите (НАП) в Стара Загора провериха 8 питейни заведения в областния град на 8 декември. В 3 от тях са констатирани нарушения на данъчното и осигурителното законодателство. На собствениците ще бъдат наложени глоби от 500 до 2 000 лева, а две от заведенията трябва в 10-дневен срок да свържат касовите си апарати с НАП.

По време на проверките инспекторите не са получили фискален бон при направени контролни покупки, а в един от обектите касовата наличност не е съответствала на отчета от фискалното устройство, съобщиха от пресцентъра на Агенцията в Стара Загора.

В празничната вечер, контролните органи са установили и нарушения на осигурителното законодателство в едно от посетените заведения. Предстои актовете да бъдат връчени на собствениците им.

Инспекторите от НАП проследиха и дали се издават касови бележки за такса вход и отчетена консумация в заведенията. Целта на данъчното присъствие и проверки бе да се проследят дневните обороти в заведенията и отчитането на реалните приходи от дейността.

Масовите проверки ще продължат и през предстоящите празнични дни. Основната цел на служителите на Приходната агенция е превенция на фиска от данъчни измами и спазване на осигурителното законодателство.

Телефонът за сигнали при неиздаване на касова бележка е 0 700 18 700, а адресът на Офиса на НАП в Стара Загора – ул. Кенали 1.

Още новини