Начало Новини Актуално Данъчни проверяваха старозагорски заведения на студентския празник

Данъчни проверяваха старозагорски заведения на студентския празник

Актуално
Стара Загора

Екипи от Националната агенция за приходите - Пловдив провериха питейни заведения в Стара Загора по време на студентския празник - 8 декември. В едно от тях са констатирани нарушения на данъчното законодателство. На собственика ще бъде наложена глоба от 3000 до 10 000 лева.

Служителите на НАП следиха дали се издават касови бележки за такса вход и направена консумация в заведенията, съобщиха от пресцентъра на агенцията в Стара Загора. Целта на данъчното присъствие и проверки е да се проследят ежедневните обороти в заведенията и отчитането на реалните приходи от дейността. По време на наблюденията наетият персонал в заведенията попълни декларации за вида на трудовите отношения и размера на получаваната заплата. Данните ще бъдат съпоставени в регистрите на НАП с подадените осигурителни декларации, начислените и изплатени осигуровки и регистрирани трудови договори от фирмата работодател.
От НАП припомнят, че глобата за неиздаване на касова бележка от юридическо лице е от 500 до 2000 лева. Санкцията за нарушилите разпоредбите на Наредба Н-18, относно дейността на фискалните устройства варира от  3000 до 10 000 лева.
Извършените проверки не са внезапни и ще продължат и през предстоящите празнични дни. Основната цел на служителите на Приходната администрация е превенция на фиска от данъчни измами и спазване на осигурителното законодателство.

Още новини